Witold Kepinski - 31 maart 2018

Rijksoverheid kiest voor SAP Successfactors van Launch! HCM

Rijksoverheid kiest voor SAP Successfactors van Launch! HCM image

De Rijksoverheid heeft met  Launch! HCM het contract ondertekend voor de levering van SAP Successfactors, een Human Capital Management oplossing. Frank de Vrught, Managing Director Launch! HCM en Mariska Plomp, kwartiermaker/beoogd directeur SSO-CFD van de Belastingdienst heben recent de handen ineen geslagen voor nieuwe samenwerking.

Met de ondertekening wordt er gestart met de implementatie van de rijksbrede Werving en Selectie oplossing bij het Ministerie van Defensie, Rijkswaterstaat, Dienst Justitiële Inrichtingen, Expertisecentrum Organisatie en Personeel (EC O&P) en de Belastingdienst. Hiermee moet solliciteren binnen het Rijk eenvoudiger worden en wordt er over de muren van de reeds aangesloten organisaties heen gematcht. Overige departementen worden daarnaast ook uitgenodigd om aan te sluiten. De nieuwe oplossing moet in 2019 operationeel zijn bij het merendeel van de shared service organisaties.

Optimale benutting

Dit contract draagt volgens de Rijksoverheid ertoe bij dat belangstellenden, sollicitanten en kandidaten van zowel binnen als buiten de rijksoverheid nog beter kunnen worden gekoppeld aan passende banen. Een groter aanbod van potentiële medewerkers en een snellere invulling van openstaande vacatures is het resultaat. Evenals een optimale benutting van doorstroom, loopbaanbegeleiding en mobiliteit tussen de deelnemende organisaties. Een ander groot voordeel voor HR-adviseurs is het inzicht in real-time HR-data en -analytics. Dit leidt tot betere effectiviteit van wervingscampagnes, selectiecapaciteit en transparantie op de interne arbeidsmarkt. Voor sollicitanten wordt solliciteren bij en binnen het Rijk eenvoudiger.

Looptijd contract

Het contract wordt afgesloten voor de duur van vijf jaar, met een verlengingsoptie tot uiterlijk 31 december 2032. In opdracht van de vijf reeds aangesloten shared service organisaties van de rijksoverheid heeft categoriemanagement Duurzame Inzetbaarheid en Mobiliteit in samenwerking met categoriemanagement ICT Totaal Oplossingen deze aanbesteding in de markt gezet. Kijk voor meer informatie over de rijksbrede Werving en Selectie oplossing op www.ubrijk.nl/wens.

SentinelOne bannercampagne BW 04-09-2023 tm 31-01-2024 Dutch IT Channel Awards Nomineer Nu vierkant
canalys BW 7 juli tm 2 okt 2023

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!