Wouter Hoeffnagel - 03 mei 2018

APC by Schneider, Lenovo en Scale Computing lanceren edge computing-initiatief

APC by Schneider, Lenovo en Scale Computing lanceren edge computing-initiatief image

Scale Computing, leverancier van hyperconverged oplossingen, gaat een samenwerking aan met APC by Schneider en Lenovo. De partijen brengen gezamenlijk een kant-en-klaar hyperconverged ‘micro datacenter in a box’ op de markt waarmee zij willen inspelen op de behoeften van klanten op het gebied van edge computing. Het platform, geconfigureerd door Copaco, helpt organisaties tijd en geld besparen te besparen door hun IT-infrastructuur te moderniseren en te vereenvoudigen. Het ‘micro datacenter in a box’ wordt in Nederland geïntroduceerd in het kader van de ‘Easy Does IT’-campagne, die als doel heeft organisaties te helpen tijd en geld te besparen.

Het gezamenlijk ontwikkelde platform verenigt virtualisatiemogelijkheden, rekenkracht en opslagbronnen binnen een sterk vereenvoudigde infrastructuuroplossing, die wordt beheerd door intelligente software en automatiseringsfunctionaliteit. De hyperconverged software en de virtualisatie- en sizing-expertise van Scale Computing worden gecombineerd met technologie van APC en Lenovo binnen een rack met stroombekabeling en twee switches. Elke oplossing kan op maat worden aangepast en geconfigureerd aan de hand van de specifieke behoeften van klanten.

Naar behoefte opschalen

Het technologische samenwerkingsverband biedt channel partners, managed service providers en eindgebruikers een eenvoudige, snelle, kostenefficiënte en veerkrachtige oplossing voor vraagstukken rond edge computing, het Internet of Things, virtualisatie en big data. Voor het gebruik van de oplossing is geen expertise of investeringen in extra licenties voor virtualisatiesoftware nodig. Dankzij een flexibel ‘pay as you grow’-model kunnen klanten klein beginnen en de capaciteit naar behoefte uitbreiden. Het microdatacenter biedt daarnaast ingebouwde redundantie om zelfs op de meest afgelegen locaties voor bedrijfscontinuïteit te zorgen.

Johan Pellicaan (foto), vice president en directeur EMEA bij Scale Computing: “Het Easy Does IT-initiatief heeft reeds voor de lancering aftrek gevonden bij klanten in Nederland met geografisch verspreide organisaties die willen voorzien in hun behoeften rond edge computing. Het samenwerkingsverband combineert de meest recente technologische innovaties van vooraanstaande leveranciers tot een microdatacenter-platform. We zien uit naar een succesvolle introductie en uitrol in andere landen.”

Lagere IT-kosten en zowel beter prestaties als efficiëntie

René Schoone, de CEO van Floricultura: “Het ‘micro datacenter in a box’ heeft ons geholpen om de IT-kosten fors terug te dringen en de prestaties en efficiëntie te verbeteren. We slaan enorme hoeveelheden data op, en het is van cruciaal belang dat onze uiteenlopende locaties onafhankelijk van ons primaire datacenter kunnen werken. Het platform is eenvoudig qua beheer en biedt schaalbare ondersteuning voor onze bedrijfsgroei. Dit verzekert ons ervan dat we niet alleen nu, maar ook in de toekomst in onze IT-behoeften kunnen voorzien.”

Het ‘micro datacenter in a box’ van Scale Computing Easy Does IT is verkrijgbaar vanaf een prijs van €24.900,-.

https://easy-does-it.nl/

Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BW V6 Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BW V5
ALSO BW 03-06-2024 tm

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!