Witold Kepinski - 12 november 2018

SAP neemt Qualtrics International over voor 8 miljard dollar

SAP en Qualtrics International hebben aangekondigd dat zij een definitieve overeenkomst zijn aangegaan waarbij SAP SE van plan is Qualtrics, de wereldwijde pionier van de softwaremodule experience management (XM) waarmee organisaties kunnen floreren in de huidige ervaringseconomie.

Volgens de voorwaarden van de overeenkomst verwerft SAP alle uitstaande aandelen van Qualtrics voor 8 miljard dollar in contanten. SAP heeft een financiering van 7 miljard dollar ter dekking van de aanschafprijs en acquisitiegerelateerde kosten. De aankoopprijs omvat niet-belegde stimuleringscompensatie voor werknemers en contanten op de balans van dichtbij. Onder voorbehoud van de gebruikelijke sluitingsvoorwaarden en het bereiken van reglementaire klaringen, wordt verwacht dat de overname in de eerste helft van 2019 zal worden afgerond. De Raden van Bestuur van SAP en Qualtrics hebben de transactie goedgekeurd. De aandeelhouders van Qualtrics hebben de transactie ook goedgekeurd.

Ervaring

SAP-directeur Bill McDermott (foto) zei: "We zoeken voortdurend naar transformatiemogelijkheden - de aankondiging van is precies dat. Samen vertegenwoordigen SAP en Qualtrics een nieuw paradigma, vergelijkbaar met verschuivingen in de markt van persoonlijke besturingssystemen, slimme apparaten en sociale netwerken. SAP raakt al 77 procent van de transacties in de wereld. Wanneer u onze operationele gegevens combineert met de ervaringsgegevens van Qualtrics, zullen we de XM-categorie versnellen met een end-to-end-oplossing met onmiddellijke wereldwijde schaal. Voor Qualtrics introduceert dit een dynamische nieuwe partner met de overtuiging, passie en schaal om ervaringsbeheer naar miljoenen klanten over de hele wereld te brengen."

Beheer

McDermott voegde toe: "De combinatie van Qualtrics en SAP bevestigt het beheer van ervaringen als de baanbrekende nieuwe grens voor de technologische industrie. SAP en Qualtrics grijpen deze kans aan als gelijkgestemde innovators, verenigd in missie, strategie en cultuur. We delen de overtuiging dat elke menselijke stem waarde heeft, dat elke ervaring ertoe doet en dat de best gerunde bedrijven de wereld beter kunnen laten rennen. We kunnen niet wachten om naast Ryan en zijn geweldige collega's te staan ??voor de volgende hoofdstukken in het verhaal over ervaringsbeheer. Het beste voor Qualtrics en SAP moet nog komen! "

Ryan Smith, CEO van Qualtrics, zei: "Onze missie is om organisaties te helpen de ervaringen te overbrengen die hun klanten veranderen in fanatici, werknemers in ambassadeurs, producten in obsessies en merken in religies. Ondersteund door een wereldwijd team van meer dan 95.000, zal SAP ons helpen sneller te schalen en onze missie in een breder stadium te bereiken. Dit zal het XM-platform van de ene op de andere dag overal brengen. We zouden niet blijer kunnen zijn om met Bill en het SAP-team samen te werken in deze eenmalige kans om de belevingseconomie aan te drijven. "

Kernprocessen

SAP en Qualtrics leveren samen het transformatieve potentieel aan ervaringsgegevens (X-gegevens) gecombineerd met operationele gegevens (O-gegevens). XM richt zich op het verkrijgen en aftappen van de waarde van externe feedback van klanten, medewerkers, producten en merken. Door de ervaringsgegevens en inzichten van Qualtrics te combineren met de ongeëvenaarde operationele gegevens van SAP, kunnen klanten supply chains, netwerken, medewerkers en kernprocessen beter beheren. Samen zullen SAP en Qualtrics een uniek end-to-end ervaring- en operationeel managementsysteem leveren aan organisaties.

SAP zal de groei van Qualtrics en zijn missie versnellen door wereldwijde schaalgrootte, bereik en middelen aan te bieden. Door gebruik te maken van SAP's meer dan 413.000 klanten en wereldwijde salesforce van ongeveer 15.000, zal Qualtrics snel over de hele wereld kunnen opschalen. SAP heeft een sterke staat van dienst in het versnellen van de groei van de innovatieve bedrijven die het bedrijf overneemt, zoals het snelle succes van SAP's recente overnames.

Qualtrics verwacht dat de opbrengsten van het volledige jaar 2018 US 400 miljoen dollar zullen overtreffen en een groeipercentage van meer dan 40 procent voorspellen, exclusief mogelijke synergieën om deel uit te maken van SAP.

Na de afronding van de transactie, wordt verwacht dat Qualtrics zijn leiderschap, personeel, branding en cultuur behoudt, en opereert als een onderdeel binnen de Cloud Business Group van SAP. Ryan Smith blijft Qualtrics leiden en Qualtrics zal naar verwachting het dubbele hoofdkantoor in Provo, Utah en Seattle, Washington behouden.

Qualtrics werd geadviseerd over de transactie door Qatalyst Partners en Goodwin Procter, LLP. JP Morgan trad op als financieel adviseur en Jones Day trad op als juridisch adviseur van SAP.

SentinelOne bannercampagne BW 04-09-2023 tm 31-01-2024 Insight BW 27-09 tm 04-10-2023
Arctic Wolf BW gated Content

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!