Witold Kepinski - 08 januari 2019

DXC Technology koopt Luxoft voor 2 miljard dollar

DXC Technology koopt Luxoft voor 2 miljard dollar image

DXC Technology koopt software aanbieder Luxoft Holding voor 2 miljard dollar. De overname moet de digitale groei en scale-out strategie van DXC versnellen.

Samen zullen DXC en Luxoft end-to-end digitale transformatie diensten bieden door de digitale engineeringmogelijkheden van Luxoft te combineren met de expertise van DXC op het gebied van IT-modernisering en -integratie.

Luxoft biedt consultingdiensten op het gebied van digitale strategie en engineering voor bedrijven in Noord-Amerika, Europa en de regio Azië-Pacific. Het hoofdkantoor is gevestigd in Zug, Zwitserland, het bedrijf behaalde een omzet van 911 miljoen dollar in de afgelopen vier gerapporteerde kwartalen, met een sterke, double-digit samengestelde jaarlijkse groei (CAGR) in de afgelopen drie jaar.

"Luxoft en DXC zijn zeer complementair, en onze gedeelde visie op digitale transformatie maakt deze strategische combinatie geschikt voor beide organisaties - en enorm gunstig voor onze klanten", aldus Mike Lawrie  , voorzitter, president en CEO van DXC Technology. "Luxoft heeft een bewezen staat van dienst en expertise in het produceren van meetbare bedrijfsresultaten op schaal voor wereldwijde klanten in belangrijke sectoren, waaronder automotive en financiële diensten. De toevoeging van Luxoft versnelt de groeistrategie van DXC omdat we het bedrijf uitrusten om te voldoen aan de digitale vereisten van onze klanten, vandaag en in de toekomst."

Door: Witold Kepinski

 

DIC Awards BW tm 21-10-2024 Vertiv BW 01-07-2024 tm 05-08-2024
Vertiv BN 01-07-2024 tm 05-08-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!