Witold Kepinski - 05 februari 2019

Ultimate Software is overgenomen voor 11 miljard dollar

Ultimate Software, leverancier van oplossingen voor HCM in de cloud, heeft aangekondigd dat het een definitieve fusieovereenkomst heeft gesloten die moet worden overgenomen door een investeerdersgroep onder leiding van Hellman & Friedman ("H & F"), een  investeringsvennootschap in private equity, in een all-cash transactie voor $ 331,50 per aandeel in contanten - wat neerkomt op een totale waarde van ongeveer 11 miljard dollar- waarna Ultimate Software (" Ultimate ") zal werken als een niet-beursgenoteerd bedrijf.

Onder de voorwaarden van de overeenkomst ontvangen alle Ultimate aandeelhouders van aandelen $ 331,50 in contanten voor elk aandeel gewone aandelen Ultimate dat wordt gehouden bij het sluiten van de transactie. Deze prijs vertegenwoordigt een premie van ongeveer 32% ten opzichte van de volumegewogen gemiddelde prijs van Ultimate gedurende de 30 beursdagen die eindigden op 1 februari 2019 en een premie voor Ultimate's hoogste slotkoers ooit.

De raad van bestuur van Ultimate heeft deze transactie unaniem goedgekeurd en heeft geadviseerd dat aandeelhouders voor de transactie stemmen.

Na afronding van de transactie blijft Ultimate opereren onder leiding van CEO Scott Scherr en het bestaande senior managementteam. Het niet-beursgenoteerde bedrijf zal eigendom zijn van een investeerdersgroep onder leiding van Hellman & Friedman in samenwerking met belangrijke investeerders Blackstone, GIC en Canada Pension Plan Investment Board (CPPIB), en andere investeerders waaronder JMI Equity.

Cloudian BW - week 11/12-2023 Doe mee met Dutch IT Cloud Survey 2023 BW vierkant tot 31 mei 2023
AWS Summit Amsterdam liggend tm 31 mei 2023

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!