Wouter Hoeffnagel - 06 september 2019

Internationaal Comité van het Rode Kruis kiest voor SAP SuccessFactors

Internationaal Comité van het Rode Kruis kiest voor SAP SuccessFactors image

Het Internationale Comité van het Rode Kruis (ICRC) vernieuwt zijn wereldwijde hr-processen met oplossingen van SAP SuccessFactors voor human capital management (HCM). Met de implementatie wil het ICRC de levens van medewerkers gemakkelijker en productiever maken.

Het ICRC biedt bescherming en humanitaire hulp aan slachtoffers van oorlogen en andere gewapende conflicten. De organisatie, die in 1863 werd opgericht in het Zwitserse Genève, is actief in meer dan negentig landen wereldwijd. SAP SuccessFactors HCM Suite helpt het ICRC bij het aantrekken van medewerkers die de juiste vaardigheden en instelling bezitten. Werknemers krijgen regelmatig feedback over hun prestaties en hebben meer duidelijkheid over hun werkgerelateerde doelstellingen. Ook kan het ICRC voor elk type crisis snel de meest geschikte personen identificeren.

Levens redden

"De SAP SuccessFactors-oplossingen hebben ons geholpen bij de modernisering van hr", zegt Gherardo Pontrandolfi, hr-directeur bij het ICRC. "Ze stellen ons in staat om bekwame hulpverleners te vinden, te werven en in te zetten. Zo kunnen we levens redden en humanitaire hulp bieden aan slachtoffers overal ter wereld. Wij willen onze hr-organisatie en -processen continu verbeteren. De samenwerking met SAP en de innovaties in de cloudgebaseerde HCM-suite dragen hieraan bij."

"Het ICRC heeft een zeer belangrijke taak, dus het is cruciaal dat de medewerkers van het ICRC zoveel mogelijk tijd in hun werk kunnen steken", aldus Greg Tomb, President van SAP SuccessFactors. "Onze oplossingen zorgen ervoor dat ICRC-werknemers centraal blijven staan in de organisatie en de digitale transformatie, zodat zij meer tijd over hebben voor het verbeteren van de wereld."

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!