Wouter Hoeffnagel - 06 september 2019

Plantronics brengt nieuwe generatie draadloze oordopjes op de markt

Plantronics brengt nieuwe generatie draadloze oordopjes op de markt image

Plantronics breidt zijn BackBeat-portfolio uit met draadloze earbuds, met verschillende draagopties om aan de wensen van dragers te voldoen. De nieuwste toevoeging aan het BackBeat-portfolio van Plantronics bestaat uit de BackBeat PRO 5100, BackBeat FIT 3200, BackBeat FIT 3150 en de BackBeat FIT 6100 – een nieuwe variant met nekband.

Onderzoek van Frost & Sullivan wijst uit dat de markt voor draadloze koptelefoons klaar is voor substantiële groei, aangedreven door een ruimer aanbod en vraag naar mobiliteit. "Door smartphonefunctionaliteiten zoals spraakbesturing en aanpasbare bedieningsopties op een slimme manier te combineren, levert Plantronics een serie productspecifieke functionaliteiten die hoge ogen zullen gooien op de draadloze markt", zegt Brent Iadarola, vice president Mobile and Wireless-onderzoek bij Frost & Sullivan.

De draadloze oordopjes van Plantronics zijn bijzonder lichtgewicht. Elk paar wordt geleverd met een compact oplaadhoesje voor extra laadvermogen onderweg. Via de 'My Tap'-functie, beschikbaar via de BackBeat-app, kunnen gebruikers  de bediening van hun draadloze producten aanpassen. Zo kunnen ze hun favoriete playlist starten, een timer zetten of een intervaltraining beginnen, met een druk op de knop. Een overzicht van de nieuwste toevoegingen aan de serie:

  • BackBeat PRO 5100: De eerste draadloze editie van de BackBeat PRO-lijn, de BackBeat PRO 5100-oordopjes, is het kleinste en lichtste draadloze model dat het merk heeft uitgebracht. Met de oordopjes richt Poly zich op mensen die altijd onderweg zijn, in het bijzonder wanneer ze continu verbonden willen zijn en hun productiviteit willen verhogen met gebruik van zo min mogelijk apparaten. De BackBeat PRO 5100 biedt over stereogeluid en heldere gesprekskwaliteit. De BackBeat PRO 5100 gericht op communicatie en entertainment. Zo zijn de oordopjes uitgerust met noise-cancelling microfoons, WindSmart-technologie die achtergrondgeluiden dempt en noise-cancelling siliconen dopjes. Elk oordopje gaat tot zes en een half uur mee, en de oplaadcase biedt nog eens dertien uur extra luistertijd.
  • BackBeat FIT 3200: Voor fitnessfans die de voorkeur geven aan draadloze sportoordopjes is er de BackBeat FIT 3200. De oordopjes bieden stabiliteit en noise-cancelling siliconen dopjes voor een geweldige luisterervaring, zowel in de sportschool als daarbuiten. BackBeat FIT 3200 is met name geschikt voor sporters die op zoek zijn naar een lichtgewicht ontwerp dat bestand is tegen zweet en IP57-waterproof is. De oordopjes zijn uitgerust met earloops die stevig blijven zitten en worden geleverd met drie maten dopjes. De 'Awareness'-modus geeft gebruikers de mogelijkheid om omgevingsgeluiden beter te horen, wel zo veilig als je buiten een rondje gaat hardlopen of fietsen. De oordopjes gaan tot acht uur mee, en de oplaadcase biedt nog eens zestien uur luistertijd.
  • BackBeat FIT 3150: De nieuwe generatie BackBeat FIT 3100 zijn draadloze sportoordopjes die zijn ontworpen voor outdoor fitnessliefhebbers die houden van hardlopen in de stad. Ook de BackBeat FIT 3150 is zweetbestendig en IP57-geclassificeerd waterdicht voor extreme weersomstandigheden. Bovendien zijn de oordopjes uitgerust met Always Aware-siliconen dopjes die omgevingsgeluid toelaten, voor veiliger trainen. Aanvullende features kunnen worden geactiveerd met on-ear-bediening. De BackBeat FIT 3150-oordopjes en oplaadcase bieden 24 uur batterijduur.

Bovenop de groeiende vraag naar draadloze koptelefoons, bleek uit onderzoek van Plantronics dat 65 procent van de consumenten een headset voor fitness bezit die ze de hele dag door gebruiken. Met het oog op die behoefte ontwikkelde Plantronics de BackBeat FIT 6100, zijn nieuwste over-the-head-oplossing:

  • BackBeat FIT 6100: Deze oordopjes zijn voorzien van een verstelbare sportfit-hoofdband. De BackBeat FIT 6100 heeft een IPX5-waterbestendig en zweetbestendig ontwerp, 40 mm drivers en geluidsisolerende oorschelpen met 'Awareness'-modus en een batterijduur tot 24 uur.

Tanguy Leborgne, vice president en General Manager van Poly: "Nu de scheidslijn tussen werk en privé vervaagt, wordt het steeds belangrijker om de mogelijkheid te hebben om altijd en overal je telefoon op te kunnen nemen – óók wanneer je midden in een training zit!"

Beschikbaarheid

  • BackBeat PRO 5100: beschikbaar in Black
  • BackBeat FIT 3200: beschikbaar in Black
  • BackBeat FIT 3150: beschikbaar in Black en Black-Blue
  • BackBeat FIT 6100: beschikbaar in Black, Camo en Pepper Grey

De BackBeat PRO 5100, BackBeat FIT 3200, BackBeat FIT 3150 en BackBeat FIT 6100 zijn per direct verkrijgbaar via plantronics.com en Amazon.
Kijk hier voor meer informatie over de verschillende modellen, prijzen en beschikbaarheid. 

SLTN Vierkant Vertiv BW week 7 liggend blauw/vierkant paars 11-12-2023 tm 18-12-2023
Schneider Electric BN start week 27 tm week 29

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!