Witold Kepinski - 02 december 2019

EnGenius introduceert schaalbare cloud netwerkbeheer oplossing

EnGenius introduceert schaalbare cloud netwerkbeheer oplossing image

EnGenius Networks Europe., een multinationaal draadloos netwerkbedrijf, heeft EnGenius Cloud aangekondigd. De nieuwste service van de expert op het gebied van netwerkoplossingen maakt gebruik van geavanceerde cloud computing-technologie.

Met de meest recente toevoeging aan het steeds groeiende portfolio van netwerkoplossingen van het bedrijf, zullen IT-beheerders over de hele wereld in staat zijn om duizenden geavanceerde netwerken in enkele minuten te plannen en in te zetten zo meldt het bedrijf.

De EnGenius Cloud is gebouwd op een cloud-oplossing - het heeft de basis van cloud computing-technologie en werkt op een volledig serverloos infrastructuur model met behulp van FaaS dat schaalbaarheid biedt. De cloud computing-infrastructuur is schaalbaar en klaar voor AI en heeft geen beperkingen voor beheerde apparaten per site en behoudt hoge prestaties en betrouwbaarheid, zelfs wanneer het maximale aantal apparaten wordt bereikt. Het is krachtig genoeg om tegelijkertijd tot 100.000 Access Points (APs) en switches onder één account te beheren en te bewaken.

De EnGenius Cloud heeft meerdere beveiligingsniveaus. Het beheer vlak is gescheiden door middel van een beveiligde tunnel met twee-factor authenticatie (TFA) voor de beveiliging van de data van de klant. Daarnaast heeft EnGenius een geavanceerde Multi-Tenant cloud infrastructuur geïmplementeerd om beheer- en gebruikersgegevens verder te beschermen. Klanten hebben nu een veilige en schaalbare cloud oplossing die een gegarandeerde uptime van 99,99% SLA levert.

EnGenius ontwierp niet alleen een cloudoplossing van de volgende generatie, maar introduceert ook nieuwe AI-Driven functies en visuele tools die de weg zullen vrijmaken voor toekomstige Cloud-ontwikkelingen. De EnGenius Cloud AI-gebaseerde adviesfunctie zal een diagnose stellen van het netwerk, problemen lokaliseren en netwerkbeheerders begeleiden met mogelijke oplossingen. EnGenius zal ook hun bekroonde ezWifi Planner tool in de toekomst integreren om de cloud-oplossing verder aan te vullen met real-time Wi-Fi ontwerpen. EnGenius gaat nog een stap verder door het aanbieden van een Multi-Tenant en Topology View om netwerkbeheerders de mogelijkheid te bieden om verschillende rechten toe te wijzen per gebruiker. EnGenius' geavanceerde cloud oplossing zal compatibel zijn met de volgende generatie 11ax en 11ac APs en gigabit switches.

EnGenius Cloud is een netwerk beheerplatform zonder abonnement dat IT-professionals de mogelijkheid biedt om de implementatie van APs en Gigabit-switch simpeler te maken. Door de processen voor het oplossen van problemen, meerdere remote site management, firmware en beveiligingsupdates te vereenvoudigen, vermindert de nieuwe EnGenius Cloud het aantal ritten voor het uitrollen van omgevingen en brengt de nieuwe EnGenius Cloud geavanceerde WiFi-netwerkbeheer- en site survey tools in handen van de klant.

Vertiv BW 27-05-2024 tm 10-06-2024 BW Dutch IT Partner Day tm 11-06-2024
V3 | Axians BN 27-05-2024 tm 10-06-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!