Witold Kepinski - 16 december 2021

Canalys belicht tech leveranciers met Champion-status in EMEA Channel

Canalys belicht tech leveranciers met Champion-status in EMEA Channel image

Onderzoeksbureau Canalys meldt dat 14 leveranciers de Champion-status hebben bereikt in de EMEA Channel Leadership Matrix van december 2021: APC, Check Point, Cisco, ESET, Fujitsu, HPE, Juniper Networks, Kaspersky, Lenovo, NetApp, Nutanix, Sophos, Trend Micro en Veeam. Canalys beschouwt de Champion-status als een indrukwekkende prestatie voor bedrijven die excelleren in channel management en die elk jaar verbeteringen laten zien.

De status van Champion is een erkenning voor leveranciers die het hoogste niveau in channel management bereiken en jaar op jaar verbeteren. De leiderschapsstatus wordt toegekend voor sterk channel accountmanagement, deskundige technische ondersteuning en consistente inzet voor partnergedreven bedrijfsmodellen

De positie van een leverancier in de Canalys Leadership Matrix is gebaseerd op feedback van partners op de Canalys Vendor Benchmark, gecombineerd met een gedetailleerde beoordeling van hun recente kanaalactiviteiten en toekomstperspectieven door Canalys-analisten.

Canalys beoordeelt jaarlijks meer dan 30 technologieleveranciers voor het Leadership Matrix-rapport en ontving feedback van channelpartners in de EMEA-regio. Het bereiken van de kampioensstatus is een indrukwekkende prestatie, die niet alleen het hoogste niveau van uitmuntendheid in kanaalbeheer weerspiegelt, maar ook een jaar-op-jaar verbetering.

Negen leveranciers wisten hun Champion-badge van 2020 te behouden: APC (Schneider Electric), Check Point, Cisco, HPE, Juniper Networks, Kaspersky, Lenovo, NetApp en Trend Micro. Zo heeft heeft Schneider Electric in 2021 nieuwe diensten ontwikkeld, met op maat gemaakte partnerprogramma’s, enablement-trajecten en voordelen ter ondersteuning van partners. Verder heeft het bedrijf de omvang van de indirecte omzet via zijn partners met 4% weten te verhogen en is partners blijven ondersteunen en werven.

De Canalys Channel Leadership Matrix EMEA 2021 beoordeelt de prestaties van leveranciers op 12 belangrijke gebieden en creëert zo een benchmark voor organisaties binnen de regio. Reacties zijn opgedeeld in drie onderwerpen: programma’s en enablement, betrokkenheid van sales en partnerervaring. Scores worden voortdurend verzameld om een continu, realtime beeld te geven van de capaciteiten van een leverancier om zijn kanaal te ondersteunen.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!