Redactie - 29 januari 2022

Canalys organiseert dit jaar weer Channels Forums

Canalys organiseert dit jaar weer Channels Forums image

Canalys is verheugd om zijn Channels Forums 2022 events aan te kondigen, met een langverwachte terugkeer naar een persoonlijk formaat. Kanaalpartners, waaronder de belangrijkste MSP's, resellers en systeemintegrators, zullen voor de evenementen in oktober en november in EMEA, LATAM en APAC in contact komen met leiders van de leveranciers- en distributiegemeenschappen.

Nu veel landen de pandemie beginnen te verlaten, is het belang van het kanaal nog nooit zo groot geweest, vooral omdat Canalys voorspelt dat het aandeel van de totale IT-activiteiten dat via het kanaal wordt afgehandeld, de komende vijf jaar zal toenemen in plaats van afnemen. Het kanaal is tijdens de pandemie ook aanzienlijk gegroeid, met categorieën zoals pc's, cloudservices, beheerde services en cyberbeveiliging die een sterke groei doormaken. En de agenda van het Canalys Forum zal aansluiten bij deze snelgroeiende gebieden.

“Nu een einde aan de pandemie waarschijnlijker lijkt dan ooit in de afgelopen twee jaar, hebben partners, verkopers en distributeurs ons luid en duidelijk verteld dat ze enthousiast zijn om elkaar persoonlijk te ontmoeten. En er is geen betere plek dan de grootste onafhankelijke zenderevenementen in elke regio - het Canalys Forum”, zegt Gemma Edwards, VP Events, Canalys.

De evenementen van dit jaar spelen in op de trend naar hybride ervaringen. Er wordt verwacht dat honderden deelnemers zullen genieten van de ervaring ter plaatse, met inhoud en netwerkmogelijkheden die verder worden uitgebreid tot duizenden die virtueel deelnemen.

Het persoonlijke EMEA-forum keert tussen 18 en 20 oktober terug naar Barcelona voor een persoonlijk evenement, ter gelegenheid van de 15e editie van het forum. Het LATAM-forum wordt virtueel gehouden van 8 tot 10 november, gevolgd door een persoonlijke editie van het APAC-forum tussen 15 en 17 november, de locatie wordt binnenkort bekend gemaakt.

Kenmerken van de 2022-forums zijn onder meer :

  • Expert Hubs: deze sessies in de stijl van een partneradviesraad waren een enorme hit op het forum van vorig jaar en zullen persoonlijk terugkeren. Expert Hub-onderwerpen in 2021 waren onder meer: managed services, duurzaamheid, cyberbeveiliging, de evolutie van de werkplek en de toekomst van infrastructuur.
  • Platinum Partners: Ondersteuning van de meest invloedrijke partners in de regio. In 2021 omvatten Platinum Partners: Atea, CDW, Cancom, Computacenter, Dustin, Elmec, Insight, SCC en Softcat in EMEA; CompuCAD, Disc en Minsalt in LATAM; en Blazeclan, Cloud Comrade, Datacom, Galaxy Office Automation, Shro Systems en Vintcom in APAC. We kijken uit naar deze bedrijven, en anderen, die zich in 2022 weer bij ons voegen.
  • Senioriteit: de Canalys-forums zijn altijd gericht op senior besluitvormers, wat belangrijker is dan ooit.
  • Fysieke ervaring: een focus op die on-site engagementen en touchpoints die we allemaal hebben gemist tijdens de pandemie, door middel van exclusieve agendasessies.
  • Virtuele ervaring: naadloze toegang tot cruciale inzichten van analisten, leveranciers en partners van Canalys, en de mogelijkheid om verbinding te maken en te chatten met alle deelnemers.

“Na twee jaar pandemie zullen we natuurlijk gemeten worden in onze benadering van persoonlijke evenementen. Ons woord is veiligheid, wat betekent dat we de reisregels en lokale gezondheidsrichtlijnen respecteren. Sociale afstand en capaciteitsbeperkingen zijn tijdens de pandemie centrale beleidslijnen geweest. Sponsors worden dringend verzocht snel contact op te nemen om teleurstelling te voorkomen”, aldus Canalys Events Manager, Eleanor Martin.

"We waren verbaasd over de respons op onze virtuele kanalenforums in 2020 en 2021", voegde Eleanor toe. “Nu zullen we lessen trekken uit deze historische digitale ervaringen en deze combineren met het al lang bestaande succesvolle model waar de Canalys-forums bekend om staan. Als bedrijfsleiders van plan zijn dit jaar selectiever te zijn met reizen, zijn we er zeker van dat de Canalys-forums het beste rendement op hun tijd en aandacht zullen bieden."

Verkopers en kanaalpartners die willen deelnemen kunnen nu via deze contact opnemen .

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!