Wouter Hoeffnagel - 05 augustus 2022

Alan Masarek benoemd tot CEO van Avaya

Alan Masarek benoemd tot CEO van Avaya image

Avaya benoemt Alan Masarek tot president en CEO. Ook treedt hij toe tot de Raad van Bestuur van het bedrijf. Masarek heeft dertig jaar ervaring met het leiden van communicatie-, IT- en business services-organisaties.

Masarek is sinds 1 augustus actief in zijn nieuwe functie en volgt Jim Chirico op. Chirico blijft tot 16 augustus actief voor Avaya en draagt in deze periode zijn functie over aan Masarek. Masarek beschikt onder meer over expertise op het gebied van Enterprise Comunications en het samenbrengen van UCaaS, CCaaS en CPaaS. Dit zijn kernelementen van het Avaya OneCloud Experience platform. Masarek was eerder CEO van Vonage, dat is overgenomen door Ericsson. Voor zijn tijd bij Vonage was hij Director, Chrome & Apps bij Google. Marasek trad bij Google in dienst na de overname van Quickoffice, waarvan hij medeoprichter en CEO was.

"We zijn verheugd Alan als president en CEO te verwelkomen. Alan is een bewezen transformatieleider en na een rigoreus zoekproces is de raad overtuigd dat Alan de ideale keuze is om het bedrijf de toekomst in te leiden. We kijken ernaar uit te profiteren van zijn decennia een ervaring nu we de volgende stappen zetten om het bedrijf te positioneren voor langetermijnsucces", zegt Bill Watkins, bestuursvoorzitter van Avaya. Masarek: "Avaya profiteert van een industrieleidend merk, wereldklasse klantenbasis en wereldwijd bereik, een rijke historie van innovatie en een sterk partnerecosysteem. Ik kijk ernaar uit mijn achtergrond en jaren aan eraring in cloud communicatie in te zetten om Avaya vooruit te helpen naar hernieuwde groei en winstgevendheid naarmate we voortbouwen op de sterke fundamenten van het bedrijf. Tegelijkertijd wil ik een uitgebreide strategische en operationele review van alle facetten van de business uitvoeren, met het doel industrieleidende oplossingen te leveren aan onze wereldwijde klanten en de waarde te verbeteren voor alle aandeelhouders."

Trend Micro BW week 20 rm 23-2023 NTT BW start 31-5 TM 14-6
ALSO CTV BW 23-05-2023 t/m 30-05-2023

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!