Wouter Hoeffnagel - 22 december 2022

Workday benoemt Carl Eschenbach tot co-CEO

Workday benoemt Carl Eschenbach tot co-CEO image

Workday benoemt Carl Eschenbach (foto) tot co-CEO. Eschenbach werkt komend jaar als co-CEO naast Aneel Bhusri, mede-oprichter en voorzitter. Eschenbach volgt Chano Fernandez op, die zijn functie als co-CEO en lid van de Raad van Bestuur van Workday neerlegt.

Naar verwachting neemt Eschenbach na januari 2024 de rol van CEO volledig voor eigen rekening. Bhusri gaat vanaf dan full-time aan de slag als uitvoerend voorzitter van Workday. Hij blijft voorzitter van de Raad van Bestuur. Eschenbach beschikt over meer dan 35 jaar ervaring in het leiden van technologiebedrijven. Eerder was hij onder meer actief voor Sequoia en VMware.

Workday door volgende groeifase leiden

"We hebben een ongelooflijke kans voor ons liggen en ik ben ervan overtuigd dat Carl met zijn leiderschapskwaliteiten en zijn bewezen ervaring in het helpen van technologiebedrijven evenals zijn toewijding aan cultuur en waarden Workday door de volgende fase van groei gaat leiden", zegt Bhusri. "Chano was een integraal onderdeel van Workday sinds hij bijna negen jaar geleden in dienst trad en heeft ons geholpen om groot succes en groei te realiseren. We danken hem voor zijn vele bijdragen."

"Ik bewonder Workday al lang en hoe het de enterprise software-industrie opnieuw heeft gedefinieerd, met een focus op het centraal stellen van mensen, een op waarden gebaseerde benadering van leiderschap en een niet-aflatende focus op klantenservice en innovatie. Dit heeft geholpen om Workday te onderscheiden, en zijn groei en succes in het ondersteunen van enkele van 's werelds grootste organisaties gedreven", zegt Carl Eschenbach, co-CEO van Workday. "Ik vind het geweldig om mijn rol bij Workday uit te breiden en samen te werken met Aneel, de rest van het leiderschapsteam en onze geweldige groep medewerkers om ons te helpen voort te bouwen op dit geweldige momentum en de enorme kans die voor ons ligt te grijpen."

Leanix BW 19 febr tm 17 maart 2024 Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29
Arctic Wolf BN Gated Content

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!