Floris Hulshoff Pol - 24 februari 2023

SAP: Punit Renjen wordt opvolger van voorzitter Hasso Plattner

SAP: Punit Renjen wordt opvolger van voorzitter Hasso Plattner image

De raad van commissarissen van SAP heeft Punit Renjen voorgedragen om zich verkiesbaar te stellen als nieuw lid van de raad van commissarissen en stelt Renjen voor als aangewezen opvolger van de voorzitter, prof. dr. Hasso Plattner.

SAP meldt:

Met dit besluit zetten prof. dr. Plattner en de Raad van Toezicht het opvolgingsproces in gang. De volgende stap is de kandidatuur van de heer Renjen voor de Raad van Commissarissen, waarover de aandeelhouders zullen beslissen tijdens de Algemene Vergadering van Aandeelhouders op 11 mei 2023. Bij verkiezing tot de Raad van Commissarissen van SAP zal het overdrachtsproces door prof. dr. Hasso Plattner aan Punit Renjen zou beginnen. De termijn van prof. dr. Plattner loopt af in mei 2024.

Met een onberispelijke staat van dienst is Punit Renjen zeer gekwalificeerd om toe te treden tot de Raad van Commissarissen en zou hij een uitstekende kandidaat zijn om uiteindelijk het voorzitterschap over te nemen in een tijd waarin SAP de meest fundamentele strategische transformatie in haar 50-jarige geschiedenis ondergaat. De heer Renjen brengt waardevolle strategische inzichten en kennis van wat bedrijven nodig hebben in de snel veranderende omgeving van vandaag. Hij heeft een grondig begrip van de wereldwijde klantvereisten en het vermogen van SAP om hen te helpen duurzaam te transformeren en te groeien.

Prof. Dr. Hasso Plattner (79), medeoprichter van SAP in 1972 – samen met Dietmar Hopp, Claus Wellenreuther, Klaus Tschira en Hans-Werner Hector – en sinds 2003 voorzitter zeggen: “We zijn verheugd om Punit Renjen voor te dragen als nieuw lid van de Raad van Commissarissen van SAP voor een termijn van vier jaar tijdens de AVA in mei 2023. Dit initieert een gestructureerde overgang aan het roer van de Raad van Commissarissen, waardoor de continuïteit wordt gewaarborgd die nodig is voor de continuïteit van ons bedrijf. aanhoudende groei. Met uitgebreide ervaring als zeer succesvolle CEO van een van 's werelds grootste adviesbureaus, brengt Punit waardevolle inzichten en expertise naar de raad van bestuur. Zijn diepgaande kennis van de behoeften van onze klanten en de bredere industrie maken hem vanaf 2024 tot een ideale kandidaat voor het voorzitterschap van de Raad van Commissarissen. Hoewel we nu wereldwijd het nummer één Enterprise Application-bedrijf zijn, zal ik SAP met passie en toewijding blijven voorzitten totdat het stokje wordt overgedragen aan de nieuwe leider die het bedrijf naar nieuwe hoogten zal brengen. Als belegger met een ongewijzigd belang, Ik zal me blijven inzetten voor SAP en haar missie om de wereld beter te laten draaien en het leven van mensen te verbeteren. We zijn ook verheugd Jennifer Li en Qi Lu voor te dragen voor herverkiezing als leden van de Raad van Commissarissen. Hun diverse achtergronden en expertise zullen van onschatbare waarde blijven, terwijl we samenwerken met de Raad van Bestuur om de kansen en uitdagingen die voor ons liggen te navigeren en onze groei- en innovatieagenda te stimuleren.”

Punit Renjen (61) was Deloitte Global CEO van 2015 tot aan zijn pensionering op 31 december 2022. Als Global CEO ontwikkelde en voerde dhr. Renjen een strategie uit die ertoe leidde dat de inkomsten van Deloitte in slechts zeven jaren. Tegenwoordig is Deloitte de toonaangevende organisatie voor professionele dienstverlening ter wereld en een van de beste werkplekken ter wereld. Deloitte heeft 415.000 mensen in dienst in 150 landen. Deloitte heeft ook een bloeiend partnerecosysteem, waar SAP al meer dan 30 jaar deel van uitmaakt.

“Ik ben erg blij dat ik in aanmerking kom voor een functie bij SAP, een iconisch bedrijf met een sleutelrol in de wereldeconomie. In een tijd waarin het bedrijf met succes transformeert tot een leider op het gebied van bedrijfsapplicaties in de cloud en de oorspronkelijke visie van Hasso Plattner om de wereld beter te laten draaien en het leven van mensen te verbeteren, waarmaakt, kon ik niet blijer zijn met de kans om de toekomst van een bedrijf dat een ongeëvenaarde relevantie heeft voor wereldwijde zaken. Ik kijk ernaar uit om samen te werken met getalenteerde collega's over de hele wereld om ervoor te zorgen dat het bedrijf zijn klanten blijft helpen bij het oplossen van hun meest urgente problemen", aldus Punit Renjen.

Renjen is lid van de Leadership Council van het World Economic Forum (WEF) en de International Business Council. In 2022 werd hij door de Economic Times erkend als de "Global Indian of the Year" en door de Carnegie Corporation of America als een "Great Immigrant. Grote Amerikaan". In 2021 ontving hij de Oregon History Medal. Eerder was hij voorzitter van de United Way Worldwide. De heer Renjen, geboren en getogen in India, verhuisde met een Rotary Foundation Scholarship naar de Verenigde Staten om naar Willamette University te gaan en studeerde cum laude af met een masterdiploma in management. In 2019 kende Willamette hem een eredoctoraat toe. Na zijn pensionering bij Deloitte ontving hij de eretitel van Deloitte Global CEO Emeritus. Hij woont met zijn gezin in Oregon, VS.

Kandidaten voor herverkiezingen van aandeelhoudersvertegenwoordigers

De Raad van Commissarissen van SAP maakt ook bekend dat twee kandidaten zich herkiesbaar zullen stellen tijdens de jaarlijkse Algemene Vergadering van Aandeelhouders (AVA) in mei 2023. De kandidaten zijn:

Jennifer Li (55), oprichter en algemeen partner van Changcheng Investment Partners, Beijing, China. Bij herverkiezing loopt haar ambtstermijn af in 2027.

Dr. Qi Lu (61), oprichter en CEO van MiraclePlus Ltd., Beijing, China. Bij herverkiezing loopt zijn ambtstermijn af in 2027.

De termijn van prof. dr. Gesche Joost, lid van de SVB sinds 2015, loopt af met de AVA van dit jaar. "Laat me deze gelegenheid aangrijpen om Dr. Joost persoonlijk te bedanken voor haar geweldige bijdragen aan het aanhoudende succes van SAP", aldus voorzitter Hasso Plattner.

IGEL - Cloud Expo BN BW start 27-11/7-12 Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29
Arctic Wolf BN Gated Content

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!