Redactie - 19 februari 2018

Erik Janssens de grote winnaar bij Cloud Architect of the Year 2018

Erik Janssens de grote winnaar bij Cloud Architect of the Year 2018 image

Ruim 60 man waren op 15 februari aanwezig voor de jaarlijkse, Cloud Architect of the Year award. Die werd gehouden in Dauphine te Amsterdam, het ‘theater’ van de Cloud Architect Alliance. Om 19:00 werd gestart met de show die door gastrouw, Sophie van Hoytema uitstekend werd gepresenteerd. Dit meldt Peter van de Bree, Enterprise Architect bij Cegeka.

Bij de start van de award show waren de 5 genomineerden bekend en die waren dan ook allen aanwezig op deze avond. Sommige hadden ook de nodige ‘supporters’ meegenomen.

Sophie maakte samen met Bart M. Veldhuis bekend wie er uiteindelijk het tot de laatste 3 finalisten hadden gehaald. Sophie deed op een muzikale wijze een lofzang aan de finalisten en deed dit door op zeer leuke wijze door een kwinkslag in haar tekst op te nemen. Hiermee werd het ook wat infomeel en vooral gezellig.

Waarom is de cloudarchitect belangrijk?

Een cloudarchitect vervult een belangrijke rol in organisaties, hij geeft invulling aan de digitale strategie door met behulp van cloudtechnologie de innovatie te versnellen en voor de organisatie onderscheidend vermogen te creëren. Hij onderhoudt en geeft invulling aan de cloudstrategie die met slimme beslismodellen de business kan faciliteren bij het maken van de platformkeuzes. De cloudarchitect vormt hierbij de verbinding tussen de value streams en de complexe technologie van de cloud providers. Hij assisteert in een vroeg stadium bij projecten om de juiste keuze voor het landingsplatform te maken en faciliteert bij het transparant maken van de financiële en juridische kant van cloud. De cloudarchitect maakt een onderdeel uit van het Cloud Center of Expertise of geeft er zelfs leiding aan. Dit is vaak ook de plek waar de contracten met de cloudleveranciers belegd zijn en waaruit de financiële uitsplitsing van de kosten plaatsvindt.

Waarom deze prijs?

Deze prijs wordt uitgereikt door de Stichting Cloud Architect Alliance, de vakgroep voor cloudarchitecten. Deze prijs is in het leven geroepen om het werk van de cloudarchitect zichtbaarder te maken en uitzonderlijke prestaties te herkennen en belonen. De Cloud Architect Alliance reikt deze prijs uit aan de cloudarchitect die zich het afgelopen jaar heeft geprofileerd als vooruitstrevende en zichtbare cloudarchitect. De vakjury  vakjury - bestaande uit Bart M. Veldhuis, Freek Beemster, Peter van de Bree en Cor Reinhard - het vierkoppige bestuur van de stichting Cloud Architect Alliance, stuk voor stuk ervaren vakgenoten of branche experts, en er ging een uitgebreide selectieprocedure aan vooraf.

Erik Janssens werd uitgeroepen tot winnaar. De vakjury was unaniem in hun oordeel, vanwege de manier waarop Erik binnen het Cloud Competence Center van NXP een sleutelrol vervult tussen de afnemers (business) en de cloud leveranciers (de platformen van AWS en Azure). Erik heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan het vormgeven van dit competence center en het opbouwen van de relaties met de business en het contracteren van de grote cloudproviders voor NXP. Erik zorgt voor een optimale balans met zijn cloud expertise, maar ook de benodigde financiële kennis, om de complexe afrekenmodellen transparant te maken voor de afnemers en juridische ervaring om tot goede contractering te komen.

Conclusie

Een uitstekend verzorgde avond met veel positieve reacties vanuit de community van de Cloud Architect Alliance maar ook vanuit haar sponsors die allen vertegendwoordigd waren. Vanuit de krappe arbeidsmarkt voor dit specifieke vak, is de Cloud Architect Alliance zich nadrukkelijker aan het manifesteren voor deze specifieke doelgroep. Volgend jaar mogen we weer een award show verwachten in januari, waarvan we op basis van deze show zeker het nodige mogen verwachten.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!