Witold Kepinski - 04 december 2023

TD SYNNEX benoemt Patrick Zammit tot COO

TD SYNNEX heeft aangekondigd dat Patrick Zammit is benoemd tot Chief Operating Officer, die met ingang van 1 januari rapporteert aan de CEO van het bedrijf Rich Hume. In deze nieuwe rol Zammit zal de bedrijfsstrategie van het bedrijf coördineren om winstgevende groei te stimuleren in alle technologieën, regio's en leveranciers, en om de adoptie van nieuwe, snelgroeiende technologieën over de hele wereld te versnellen.

TD SYNNEX benoemt Patrick Zammit tot COO image

Zammit is sinds 2017 president van Europa bij TD SYNNEX en heeft in 2021 de uitvoerende verantwoordelijkheid voor Azië-Pacific en Japan toegevoegd. De komende weken zal een nieuwe leider voor de activiteiten van TD SYNNEX in Europa worden aangekondigd.

“Patrick is een uitmuntend zakelijk leider. Hij heeft zijn team consequent in staat gesteld om ons go-to-market-bedrijfsmodel te innoveren en te transformeren door de kracht van data en digitaal te benutten, waardoor een nieuwe standaard werd gezet in onze markt voor gepersonaliseerde, gerichte klantbetrokkenheid en operationele uitmuntendheid”, aldus Hume. “Zijn model van dienend leiderschap heeft de incubatie van nieuwe ideeën mogelijk gemaakt, niet alleen om de omzet van TD SYNNEX en onze partners te laten groeien, maar ook om ervoor te zorgen dat we verantwoordelijke bedrijfsburgers zijn die zich inzetten om van onze planeet een betere plek te maken voor onze collega’s en onze gemeenschappen.”

Met deze verandering in de organisatiestructuur zullen regionale presidenten in Amerika, Azië-Pacific, Japan (APJ) en Europa nu rapporteren aan Zammit, samen met de bedrijfsfuncties die verantwoordelijk zijn voor mondiale strategie en informatietechnologie. Bovendien heeft Michael Urban, president van Amerika, besloten het bedrijf te verlaten en aangeboden om Patrick tot 1 maart te ondersteunen bij deze transitie.

“We danken Michael voor het spelen van een sleutelrol bij het samenbrengen van TD SYNNEX in de afgelopen twee jaar. Hij en zijn team hebben een zeer succesvolle fusie gerealiseerd. Hij stimuleerde ook onze bedrijfsgroei en strategie in Amerika, waarbij hij de markt voorbijstreefde en TD SYNNEX tot leider in de regio maakte. We wensen hem veel succes bij zijn toekomstige inspanningen”, vervolgde Hume. “Terwijl we TD SYNNEX blijven ontwikkelen en laten groeien om te voldoen aan de toenemende behoeften en eisen van het steeds veranderende IT-landschap, blijven onze op groei gerichte bedrijfsstrategie en focus op het bieden van de best mogelijke ervaring voor onze partners en leveranciers onveranderd.”

Zammit werkt sinds 2017 bij de organisatie en leidde de Europese regio na de overname van Avnet Technology Solutions door Tech Data, en nam in 2021 de verantwoordelijkheden over voor de APJ-regio. Voordat hij bij Tech Data kwam, bekleedde Patrick verschillende managementfuncties bij Avnet, te beginnen in 1993. Tijdens zijn ambtstermijn bij Avnet was hij onder meer Global President, lid van de raad van bestuur, en eerder President EMEA Marketing. Voordat hij bij Avnet kwam, was Patrick van 1989 tot 1993 Senior Consultant bij Arthur Andersen. Hij heeft het Franse equivalent van een masterdiploma in bedrijfskunde van de ESLSCA Business School en spreekt vloeiend Engels, Frans en Duits.

Leanix BW 19 febr tm 17 maart 2024 Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29
Arctic Wolf BN Gated Content

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!