Witold Kepinski - 17 januari 2024

Antje Leminsky wordt lid van de Raad van Bestuur Bechtle

De raad van commissarissen van Bechtle AG heeft de benoeming aangekondigd van Antje Leminsky tot lid van de raad van bestuur van Bechtle met ingang van 1 februari 2024. De 52-jarige zal verantwoordelijk zijn voor logistiek, supply chain en partnermanagement, evenals voor financieel beheer. Services and Sustainability Management, waarmee het hoogste uitvoerende orgaan van de Europese IT-groep wordt uitgebreid tot vier personen.

Antje Leminsky wordt lid van de Raad van Bestuur Bechtle image

Antje Leminsky heeft acht jaar in de raad van bestuur van financiële dienstverlener Grenke AG gezeten, aanvankelijk als CIO en later CEO. In haar meest recente functie was zij vice-voorzitter van de raad van bestuur bij meettechnisch bedrijf Testo. Haar carrière omvat ook functies bij retailbedrijf Otto Group, uitgeverij Gruner + Jahr en digitale start-up MondayWorks, waarvan ze ook mede-oprichter is. Ze is geboren in Rostock en zit sinds 2013 in de adviesraad van Deutsche Bank AG en bekleedt ook functies in het bestuur van Cyberforum eV en de stuurgroep van de:hub Artificial Intelligence in Karlsruhe.

“Met Antje Leminsky heeft Bechtle er een doorgewinterde IT-expert en C-level manager bij gehaald met een uitzonderlijk brede expertise. Ze is een belangrijke aanvulling op ons geweldige team in de Raad van Bestuur, klaar om Bechtle de toekomst in te stuwen met haar ambitieuze drive en creatieve bekwaamheid”, zegt Klaus Winkler, voorzitter van de Raad van Commissarissen van Bechtle AG. “Ik wens Antje Leminsky een geweldige start in haar nieuwe rol en veel succes in onze organisatie.”

“Ik wil de Raad van Commissarissen bedanken voor het in mij gestelde vertrouwen en kijk er erg naar uit om onderdeel te worden van Bechtle. De groeigeschiedenis van de groep is uniek en ik volg deze al jaren met oprecht enthousiasme. Ik ben blij dat ik mijn schat aan ervaring kan bijdragen en met het Bechtle-team kan samenwerken om grote dingen te laten gebeuren”, zegt Antje Leminsky.

Versterking van de centrale diensten van de Bechtle Group
Als lid van de Raad van Bestuur zal Antje Leminsky een aantal taken overnemen die voorheen waren toegewezen aan CEO Dr. Thomas Olemotz, waaronder de internationale divisie Logistics & Service, die cruciale afdelingen centraliseert zoals Partner & Product Management, Marketing en Supply Chain, die diensten omvat van sourcing tot fulfilmentlogistiek. Haar uitgebreide ervaring op het gebied van leasing zal een waardevol bezit zijn, vooral met betrekking tot haar verantwoordelijkheid voor financiële dienstverlening, waarbij Bechtle ernaar streeft haar succesvolle projectfinancierings- en IT-leasingactiviteiten verder te ontwikkelen. Sinds 2016 biedt de IT-groep klanten interne financieringsoplossingen via het eigen Bechtle Financial Services AG.

Een scherpere focus op duurzaamheid
Daarnaast zal Antje Leminsky toezicht houden op het toekomstgerichte en transversale gebied van duurzaamheid, waarbij haar professionele ervaring met name informatie zal opleveren over het strategische actiegebied getiteld Digital Future. De sterke overlap met haar andere taakgebieden, Logistiek en Supply Chain, zal Bechtle helpen haar inspanningen beter te kanaliseren bij het nastreven van de doelstellingen die zijn uiteengezet in de Bechtle Duurzaamheidsstrategie 2030.

Antje Leminsky zal samen met Dr. Thomas Olemotz (CEO), Konstantin Ebert (COO) en Michael Guschlbauer (COO) de nu vierkoppige Raad van Bestuur van Bechtle AG vormen. Haar contract loopt in eerste instantie tot en met 31 december 2026.

Nutanix BW start 6 mei - 20 mei
Nutanix BN start 6 mei - 20 mei

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!