Witold Kepinski - 01 juni 2023

GDTC: Distributie draagt bij aan goede business en innovatie nieuwe technologieën

Het consortium van technologiedistributeurs — de Global Technology Distribution Council (GTDC) — heeft een nieuw rapport gepubliceerd met daarin de gegevens over de uitdagingen en mogelijkheden die gepaard gaan met het op de markt brengen van opkomende technologieën. Omdat innovatie steeds sneller gaat, moeten IT leveranciers snel en effectief nieuwe oplossingen kunnen introduceren en opschalen. Distributeurs bieden de programma’s, mechanismen en relaties om die snelle opschaling mogelijk te maken.

GDTC: Distributie draagt bij aan goede business en innovatie nieuwe technologieën image

Het GTDC Distribution Innovation Report onderzoekt kosteneffectieve aanpakken voor het opschalen van nieuwe en geavanceerde oplossingen. Van het ontwikkelen van verkoop- en marketingteams, het creëren van value add programma’s tot en met de financiële afhandeling: de uitdagingen zijn enorm voor nieuwe en bestaande technologie vendors. Inzicht in de voordelen en belemmeringen die de diverse go-to-market strategieën met zich meebrengen om de markt te betreden is van essentieel belang, vooral wanneer tijd en middelen beperkt zijn.

“Innovatie is een business driver en die het verschil binnen de IT-wereld en nieuwe oplossingen creëert voor steeds ingewikkelder wordende problemen,” zegt GTDC CEO Frank Vitagliano (foto). “Helaas hebben veel ontwikkelaars en producenten van deze opkomende technologieën te weinig middelen om snel en effectief de markt te betreden en de verkoop op te schalen voordat de concurrentie dat doet.

Een 2-tier model geeft deze bedrijven een voorsprong, waarmee verkoop en marktacceptatie wordt versneld door het benutten van de gezamenlijke mogelijkheden van distributeurs en solution providers.”

Deze innovatiemogelijkheden omvatten:

  • Vergroten en aansturen van verkoopactiviteiten
  • Invulling bij gebrek aan talent
  • Evalueren van de “channel fit” van toekomstige vendors
  • Verminderen van de operationele complexiteit
  • Bieden van belangrijke marktkennis
  • Creëren van all-in-one oplossingen met meerdere vendors
  • Facturatie en incasseren van vorderingen
  • Vaststellen van aanvullende oplossingen en vendor partners
  • Verbeteren van relatienetwerken
  • Bieden van onderwijs en training
  • Deelnemen aan solution labs en demonstraties
  • Beperken van valuta risico’s

Daarnaast biedt het rapport inzicht voor vendors over de cruciale rol van IT-kanalen bij de snelle acceptatie van opkomende technologieën. Van ontwerp en implementatie tot uitgebreide opties voor ondersteuning en de inning van vorderingen, het indirecte model biedt nieuwe en bestaande ontwikkelaars en fabrikanten een duidelijker pad naar groei en winstgevendheid.

Het complete free report kan nu worden gedownload in de GTDC Knowledge Hub.

Distributie-innovatie is één van de centrale onderwerpen tijdens GTDC Summit EMEA 2023 op 13 & 14 juni in Noordwijk. Het ‘in-person’ event van dit jaar is presenteert de nieuwste tech-businesstrends en de zich ontwikkelende channel models en geeft inzicht in toekomstige groeimogelijkheden in de bedrijfstak. Meld u aan en kom te weten hoe distributie de volgende technologiegolf ondersteunt!

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!