Witold Kepinski - 18 augustus 2023

Canalys Leadership Matrix belicht managed backup and disaster recovery toppers

Zeven leveranciers zijn gekroond tot kampioen in de 2023 Canalys Managed Backup and Disaster Recovery (BDR) Leadership Matrix: Acronis, Arcserve, Barracuda, Commvault, Datto, N-able en Veeam. Dit meldt Canalys analist Robin Ody in een blog.

Canalys Leadership Matrix belicht managed backup and disaster recovery toppers image

Elk jaar brengt Canalys een reeks Leadership Matrix-rapporten uit. Deze zijn ontworpen om leveranciers te benchmarken op een aantal kanaal- en technologiegebieden, met behulp van meer dan 20 afzonderlijke statistieken om te bepalen welke leveranciers goed presteren in hun respectieve gebieden. De wereldwijde beheerde back-up- en noodherstelmatrix voor 2023 toont zeven Champion-leveranciers, leveranciers die goed hebben gepresteerd op het gebied van zowel technologie als de levering van beheerde services in het kanaal.

Proficiat aan de kampioenen!

Zeven leveranciers zijn gekroond tot kampioen in de door Canalys beheerde BDR-leiderschapsmatrix van 2023: Acronis, Arcserve, Barracuda, Commvault, Datto, N-able en Veeam. Vijf van deze leveranciers, Acronis, Arcserve, Commvault, Datto en Veeam, behielden hun Champion-status van de vorige editie van de Canalys BDR Channel Leadership Matrix, wat een indrukwekkende prestatie is.

Kampioenen toonden de afgelopen 12 maanden het hoogste niveau van uitmuntendheid op het gebied van kanaal- en technologiecapaciteit in vergelijking met hun sectorgenoten, zoals beoordeeld door kanaalpartners en Canalys-analisten.

Verkopers kunnen niet op hun lauweren rusten, zeker niet in deze uitdagende tijden

De belangrijkste maatstaven die in de Leiderschapsmatrix worden gebruikt, zijn onder meer het gemak van zakendoen, kanaalinvesteringen en mogelijkheden voor kanaalmarketing. Tijdens moeilijkere economische tijden is het niet ongebruikelijk dat leveranciers bezuinigen op hun kanaalinvesteringen, zoals accountmanagers en marketingontwikkelingsfondsen.

Het is echter meestal financieel verstandiger om hogere niveaus van kanaalinvesteringen aan te houden tijdens recessies, omdat het verkopers in staat stelt zich te differentiëren en sterkere partnerschappen aan te gaan met hun kanaalecosysteem, vooral omdat deze middelen een directe invloed hebben op het vermogen van kanaalpartners om bestaande klanten te behouden en win nieuwe, iets wat tijdens een crisis veel moeilijker is.

Nu we verder gaan naar de tweede helft van 2023 en het begin van 2024, verwachten veel partners en verkopers verdere moeilijkheden in de markt. Als de huidige Champions hun status in de Leadership Matrix willen behouden, is het belangrijk dat ze blijven investeren in hun channel-ecosystemen en partners helpen hun beheerde back-up- en disaster recovery-activiteiten te laten groeien.

Definities en criteria voor opname in de door Canalys beheerde BDR-leiderschapsmatrix

Canalys definieert back-up en noodherstel (BDR) als technologie (hardware of software) die exacte kopieën maakt van gegevens op een of meerdere platforms en/of applicaties met het oog op herstel in geval van verlies, diefstal of versleuteling.

De Canalys BDR Leadership Matrix richt zich op leveranciers die actief zijn in het MSP-kanaal. De minimale kwalificatiecriteria voor leveranciers zijn ten minste US $ 100 miljoen aan jaarlijkse BDR-inkomsten, ze moeten verkopen aan MSP's en 50% van de inkomsten moet afkomstig zijn van het kanaal.

Lees hier meer over onze methodiek en eerdere winnaars.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!