Witold Kepinski - 29 september 2023

Flinke daling vraag naar PC displays

De wereldwijde markt voor pc-monitoren bleef standvastig in haar inspanningen om de voorraadniveaus te beheren, te midden van een aanzienlijke daling van de vraag in het tweede kwartaal van 2023 (2Q23). De markt wordt geleid door Dell Technologies, daarna volgen TPV, HP, Samsung, Lenovo en anderen.

Flinke daling vraag naar PC displays image

Volgens de laatste bevindingen van de International Data Corporation ( IDC ) Worldwide Quarterly PC Monitor Tracker was er in het tweede kwartaal van 2023 een daling van het aantal verzendingen op jaarbasis met 17,1%. Hoewel de markt de verwachtingen iets overtrof met iets meer dan 29,9 miljoen eenheden, bleef deze nog steeds achter bij de niveaus van vóór de COVID-19-crisis die in het tweede kwartaal van 2019 werden waargenomen, wat aangeeft dat het herstel een werk in uitvoering blijft na de stijging van het volume tussen 2020 en 2022.

Hoogtepunten van de markt

Alle regio's kenden een krimp ten opzichte van het voorgaande jaar, waarbij Noord-Amerika en West-Europa de grootste dalingen lieten zien. Hoewel de prestaties van de wereldmarkt beter waren dan verwacht, blijven de uitdagingen voortduren, waardoor IDC zijn marktvoorspellingen heeft aangepast. Voor 2023 wordt een verdere daling van het aantal verzendingen met 10,3% verwacht als gevolg van de zwakke vraag en de heersende macro-economische onzekerheden.

Er wordt herstel verwacht in 2024, nu de consumentenvraag zich herstelt en bedrijven migreren naar Windows 11-pc's, wat naar verwachting de aanschaf van kantoormonitoren zal stimuleren. Dit herstel zal echter geleidelijk plaatsvinden, waarbij de volumes naar verwachting pas in 2025 het niveau van 2019 zullen overtreffen. Na 2025 voorspelt IDC marktstabilisatie, aangedreven door een grotere geïnstalleerde basis als gevolg van het hybride werkmodel en de aanhoudende groei van gamingmonitoren.

De pandemische jaren hebben ook geleid tot blijvende veranderingen in het monitormarktlandschap, met een opmerkelijke verschuiving van een overwegend commercieel gedreven markt naar een markt die steeds meer door consumenten wordt beïnvloed. Vóór de pandemie waren bedrijven goed voor 61% van de monitorverkoop in 2019. Door de opkomst van hybride werkmodellen, de dalende kantoorbezettingsgraad en de groeiende populariteit van gaming en grotere beeldschermen verwacht IDC nu dat de commerciële aandelen zullen blijven stijgen. een krappe meerderheid van ongeveer 53% in de nabije toekomst.

"In 2024 zullen we de introductie zien van nieuwe monitormodellen die verbeterde waardeproposities bieden", zegt Jay Chou , onderzoeksmanager, Worldwide Client Devices Tracker bij IDC. “Anticipeer op een brede conversie van bestaande modellen naar snellere 100 Hz-panelen, een toename van mini-LED-monitoren en een aanhoudende groei in het gamingsegment. Deze ontwikkelingen zouden voor consumenten en bedrijven de redenen moeten vergroten om te overwegen hun beeldschermen te upgraden, wat bijdraagt ​​aan de voortdurende evolutie van de monitormarkt.”

IDC's Worldwide Quarterly PC Monitor Tracker verzamelt gedetailleerde marktgegevens in meer dan 90 landen. Het onderzoek omvat onder meer historische en voorspelde trendanalyses.

Lees meer hier.

Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BW V6 Infopulse BW 13-06-2024 tm 20-06-2024
Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BN V5

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!