Witold Kepinski - 30 oktober 2023

Gartner belicht leiders in Cloud ERP for Service-Centric Enterprises

Gartner heeft recent zijn 2023 Magic Quadrant for Cloud ERP for Service-Centric Enterprises uitgebracht. Hierin staan de belangrijkste Cloud ERP aanbieders voor IT-beslissers die vaker bedrijfskritische ERP-processen naar de cloud overbrengen en op zoek zijn naar erkende leveranciers om hen te helpen bedrijfswaarde te realiseren. Vooral servicegerichte organisaties blijven ERP-platforms naar de cloud verplaatsen, aldus Gartner. Dit komt vooral door de verminderde complexiteit van order-to-cash en supply chain voor servicegerichte organisaties in vergelijking met productgerichte organisaties.

Gartner belicht leiders in Cloud ERP for Service-Centric Enterprises image

In het Gartner 2023 Magic Quadrant for Cloud ERP rangschikt het IT-onderzoeksbureau de top negen ERP-producten die momenteel op de markt zijn voor servicegerichte ondernemingen. 

Leiders zijn Oracle (Fusion Cloud ERP), Workday, SAP (S/4 HANA Cloud),  Challenger Is Oracle met zijn NetSuite aanbod. Microsoft is met zijn Dynamics 365 de enige speler in de categorie Visionaries.  

Niche speler zijn SAP (BusinessbyDesign), Sage, Microsoft (Dynamics 365 Business Central) en Certinia.

Geen enkele leverancier domineert de markt, hoewel er voor grote organisaties meerdere leveranciers zijn die het merendeel van de nieuwe en bestaande oplossingen voor hun rekening nemen, aldus Gartner. 

Volgens Gartner “demonstreren leiders een marktbepalende visie op hoe ERP-productgerichte systemen en processen kunnen worden ondersteund en verbeterd door ze naar de cloud te verplaatsen. Ze koppelen dit aan een duidelijk vermogen om hun visie uit te voeren via producten, diensten en go-to-market-strategieën. Ze zijn sterk aanwezig op de markt en vergroten hun omzet en marktaandeel. In de markt voor cloud-ERP-suites tonen leiders een consistent vermogen om deals binnen te halen met organisaties van verschillende groottes. Ze hebben een goede functionaliteit op alle gebieden van operationeel en administratief ERP. Ze hebben bewijs van meerdere, succesvolle implementaties door klanten. Hun systeemintegratorpartners gebruiken hun aanbod vaak om initiatieven voor bedrijfstransformatie te ondersteunen.”

 Volgens Gartner groeide de wereldwijde omzet uit ERP-software jaar-op-jaar met 8 procent tot een marktwaarde van 44 miljard dollar aan totale software-inkomsten.

Lees meer het rapport.

Comstor BW 11 tm 17 dec 2023 Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29
Netgear banner liggend start week 14

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!