Witold Kepinski - 14 mei 2024

Tech Titanen tonen veerkracht in een uitdagend economisch klimaat

Door van bovenaf naar de technologie-industrie te kijken, kunnen partners richtinggevende aanwijzingen krijgen over hoe verschillende productcategorieën presteren. Dit meldt Jay McBain (foto), analist bij Canalys.

Tech Titanen tonen veerkracht in een uitdagend economisch klimaat image

McBain meldt op LinkedIn: 'Een van de splitsingen waarmee rekening moet worden gehouden, is de omzet van B2C versus B2B: wat bedrijven en overheden over de hele wereld uitgeven aan hardware, software en diensten. Het grootste deel van de omzet voor bedrijven als Apple , Google en Samsung Electronics ligt bijvoorbeeld aan de consumentenkant. Bedrijven als NVIDIA , Intel Corporation en AMD zijn geïntegreerde technologieën die ook in andere producten voorkomen. 

De B2B-kant zal dit jaar 4,94 biljoen dollar bedragen, terwijl B2C daar nog eens 3 biljoen dollar aan toevoegt.

Wie zijn de grootste Tech Titans?

De grootste Tech Titans (beursgenoteerde bedrijven) in de B2B-kanaalruimte zijn Microsoft, Amazon Web Services (AWS), Dell Technologies, Lenovo, IBM, Oracle, HP en Cisco, Speciale vermelding dit kwartaal voor AWS, die zojuist een jaarlijkse omzet van 100 miljard dollar heeft behaald met een aanhoudende groei van ~20%.

Leuk weetje: er zijn slechts ongeveer 100 bedrijven op de Global Fortune 500 die dit niveau hebben bereikt in alle 27 sectoren (ijle lucht!). Slechts twee daarvan bevinden zich in de B2B-technologiesector – Microsoft en AWS – waarbij Dell iets daaronder zakt vanwege de uitdagingen op het gebied van de vraag naar pc's en datacenters van vorig jaar.

Netto netto: We bevinden ons weer op de groeicurve in omzet, winst en marktkapitalisatie van de 18 grootste bedrijven met drie solide kwartalen bij elkaar. Er komt een grote door AI aangedreven upgradecyclus aan die de hardwarefabrikanten opnieuw naar een groei met dubbele cijfers zal trekken.'

Meer informatie over de Canalys- aanpak:


CompTIA Community Benelux BW 7-31 mei Vertiv BW 27-05-2024 tm 10-06-2024
V2 | Axians BN 27-05-2024 tm 10-06-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!