Redactie - 14 oktober 2017

Dell Technologies start IoT divisie

Dell Technologies presenteerde onlangs in New York zijn Internet of Things-strategie en onderliggende IoT-visie. Eveneens de aankondiging van een nieuwe divisie, gespecialiseerd in Internet of Things-oplossingen (IoT) met deels nieuwe, ondersteunende producten, een bijbehorend partnerprogramma en diverse nieuwe consumptiemodellen. De aankondiging onderschrijft de ambitie van Dell om klanten te ondersteunen bij de navigatie naar een decentrale digitale toekomst in het complexe en gefragmenteerde IoT-landschap. Witold Kepinski, hoofdredacteur Dutch IT-channel, sprak in een video interview met Ray O’Farrel, general manager van de IoT-divisie bij Dell Technologies en EVP & CTO bij VMWare.

“Dell Technologies heeft de mogelijkheden die de snel groeiende IoT- en edge computing-markten bieden, al langer in het vizier”, aldus Ray O’Farrel. “Onze nieuwe IoT-divisie zal organisatiebreed bij al onze onderdelen worden ingezet om tegemoet te komen aan de wensen van onze klanten en om hen, samen met ons partner-ecosysteem, te helpen IoT optimaal in te zetten.”

Geplande nieuwe investeringen in edge en gedistribueerde core-technologie van Dell Technologies omvatten:

Project Nautilus, software voor de inname en querying van datastromen van IoT gateways in real time. Data kan zowel in file of object storage worden gearchiveerd voor diepere en meer geavanceerde analytics.

‘Project Fire’: een hyper converged platform, onderdeel van de VMware Pulse-familie van IoT-oplossingen met o.a. vereenvoudigd beheer, locale compute, storage en IoT-applicaties zoals real-time analytics. ‘Project Fire’ stelt bedrijven in staat IoT use cases sneller uit te rollen op basis van consistente infrastructuursoftware van de ‘edge tot de core tot de cloud’.

RSA ‘Project IRIS’, momenteel in ontwikkeling bij RSA Labs. IRIS breidt de mogelijkheden van Security Analytics uit en maakt threat visibility en monitoring mogelijk vanaf de edge.

Technieken zoals processorversnellers die de snelheid verhogen van processing en analytics die zich dicht bij de edge bevinden. Samenwerkingen met marktleiders als VMware, Intel en NVIDIA en de investering van Dell Technologies Capital in Graphcore weerspiegelen nieuwe server mogelijkheden om Artificial Intelligence, Machine Learning en Deep Learning performance in het datacenter te optimaliseren.

IoT voetafdruk via partners

Naast de focus die Dell Technologies heeft op techniek, specifieke oplossingen en eigen ondersteunende diensten, is de strategie vooral gericht de IoT-voetafdruk te vergroten via een sterk partnerecosysteem.

Het IoT Solutions Partner Program van Dell Technologies is een met zorg samengesteld, meerlaags programma waaraan meer dan 90 partners deelnemen, waaronder bedrijven zoals Intel, Microsoft en SAP, maar ook startups zoals Action Point, IMS Evolve, FogHorn en Zingbox.

Het programma ondersteunt alle oplossingen van genoemde zeven bedrijven, waardoor samenwerken en implementeren van blauwdrukken makkelijker wordt aldus Dell Technologies.

Een ander voorbeeld van het partnerecosysteem is de samenwerking van VMware en SAP voor geïntegreerde oplossingen voor IoT-analytics en verticale applicaties. Deze oplossingen maken gebruik van VM Pulse IoT Center, SAP Cloud Platform en SAP Leonardo en zijn ontworpen om snellere uitrol van IoT use cases  bij klanten te realiseren.

Open en gestandaardiseerd

Dell Technologies zet zich krachtig in voor openheid en standaardisatie van IoT door deel te nemen aan initiatieven als EdgeX Foundry, het Industrial Internet Consortium (IIC) en het OpenFog Consortium. EdgeX Foundry is gebouwd op Dell-broncodes en is een leveranciersneutraal, open source-project dat bouwt aan een algemeen, interoperabel kader voor een IoT edge computing-ecosysteem. Sinds de introductie in april 2017 heeft EdgeX Foundry meer dan 60 ledenorganisaties geworven. Onlangs heeft het project zijn eerste mijlpaal aangekondigd: de ‘Barcelona’ code release en de officiële samenwerking met het IIC omtrent proefopstellingen.

Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!