Witold Kepinski - 08 maart 2022

BTG voorzitter Eric Reij belicht ICT zorg trends tijdens MWC 2022

De wereldwijde pandemie heeft de manier waarop patiënten en artsen contact maken en met elkaar omgaan opnieuw uitgevonden. De evolutie van de gezondheidszorg aangedreven door technologie. Van het gebruik van een 5G-verbinding om de eerste tele-mentoroperatie in 2019 uit te voeren, tot het overwinnen van de uitdagingen van onzekere tijden. Goede Connectiviteit blijft belangrijk voor de toekomst en innovatie van de gezondheidszorg. Dutch IT Channel hoofdredacteur Witold Kepinski sprak hierover tijdens het Mobile World Congress (MWC) 2022 in Barcelona verder met Eric Reij, voorzitter van de BTG.

Reij gaat in op trends rond healthcare tech. Verder ook hoe technologie, zoals 5G en indoordekking, de zorg kan innoveren en transformeren. Tevens belicht Reij over de ontwikkelingen van IoT aansluitingen in de zorg zoals wearables en gezondheidstrackers.

Tot slot belicht Reij hoe AI een nieuwe belofte is voor de geneeskunde. AI is een belangrijke onderwerp tijdens MWC: medische kunstmatige intelligentie kan een revolutie teweegbrengen in de gezondheidszorg op een manier die nog nooit eerder is vertoond. Van diagnostiek, via therapie tot medisch onderzoek tot snelle klinische proeven.

Leanix BW 19 febr tm 17 maart 2024 Infopulse BW vierkant en liggend week 10 -2024
Schneider Electric BN start week 27 tm week 29

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!