Witold Kepinski - 15 september 2022

Hans ten Hove belicht kansen voor Kaseya en Datto MSPs

Kaseya belichtte tijdens de DattoCon22 conferentie in Washington D.C. tal van nieuwe innovaties voor Managed Service Providers (MSPs). Witold Kepinski, hoofdredacteur van Dutch IT-channel, sprak met Hans te Hove, Director Datto Northern Europe, over de kansen voor MSPs met het IT Complete aanbod van Datto en Kaseya.

Kaseya, dat Datto overnam voor 6,2 miljard dollar, investeert meer in Datto de komende jaren. Zo heeft Kaseya 65 nieuwe mensen in R&D afdeling aangenomen en er komen nog eens honderd experts de komende maanden erbij. Kaseya neemt ook het model van Datto over voor het ondersteunen van MSP's. De combinatie Datto en Kaseya is voor honderd procent gericht op partners en om de hele MSP community te dienen, aldus Ten Hove.

IT Complete

Kaseya ceo Fred Voccola deelde tijdens DattoCon de visie achter het combineren van Datto en Kaseya en belichtte de nieuwste ontwikkelingen voor MSPs, waaronder nieuwe productinnovaties en verbeterde prijsopties voor Datto-partners, tijdens zijn CEO-keynote-toespraak. Volgens de ceo zullen de uitgaven aan MKB-technologiediensten aanzienlijk sneller groeien, dat biedt kansen, maar er zijn ook uitdagingen voor MSPs zoals toegenomen concurrentie van andere MSPs die toegewijde verkoop- en marketingteams hebben. Andere uitdagingen voor MSPs zij de stijgende loonkosten voor cloud ingenieurs, technische ondersteuning, datamanagers en cyberspecialisten. Verder kampen MSP-medewerkers met complexere services waarvoor steeds meer verschillende softwaretools moeten worden gebruikt. Voccolale zegt dat daarom MSPs het beste kunnen standaardiseren op Kaseya's IT Complete-softwarestack met Datto-integraties omvat dat mogelijk wordt gemaakt met een workflow Integration Hub.

Overlap

Kaseya zal voor onbepaalde tijd overlappende producten zal blijven ondersteunen zoals de RMM toepassingen zowel Kaseya VMS als Datto RMM. Voccola vindt wel dat Autotask PSA de beste keuze is voor MSPs die verder willen groeien in plaats van Kaseya BMS. De Unitrends en Spanning data protection toepassingen werden verder niet uitgelicht. Verder blijft er ook support voor Kaseya Managed SOC/RocketCyber en Datto Infocyte.

Managed SOC

Deelnemers krijgen tijdens DattoCon een "sneak peek" van meerdere geplande innovaties, waaronder de Datto Managed SOC, mogelijk gemaakt door RocketCyber, en enkele nieuwe oplossingen, zoals Datto EDR, en Datto Secure Edge, een SASE-aanbod. Met deze oplossingen kunnen gebruikers overal veilig verbinding maken en toegang krijgen tot gevoelige gegevens in de cloud.

BCDR

Daarnaast heeft Kaseya gewerkt om nieuwe producten van de Datto-acquisitie commercieel te integreren, met de meest recente technische integraties, zoals Datto BCDR en IT Glue, waardoor de efficiëntie van technici kan worden verhoogd, aldus Kaseya.

Andere aankondigingen zullen gebruikers helpen het meeste uit IT Complete te halen. Met nieuwe modules, waaronder de nieuwe Network Suite, en zeven nieuwe integraties tussen Kaseya- en Datto-producten alleen al in het laatste kwartaal, zullen gebruikers meer innovaties zien in producten waarin ze al hebben geïnvesteerd.

Bovendien wordt Kaseya One slimmer – met 30 nieuwe Cooper Insights binnen Datto-producten sinds de overname, zodat technici kunnen leren hoe ze hun producten effectiever kunnen gebruiken.

Partner Programma

Verder wordt Datto's Global Partner Program aanzienlijk uitgebreid en biedt nog meer partners de mogelijkheid om deel te nemen aan het MSP-groeigerichte programma. Dit omvat een toename van meer dan 300% van de support middelen voor het programma, waardoor meer hulp bij de planning en uitvoering van evenementen mogelijk is, evenals meer dan een verdubbeling van de marketing development funds (MDF) die beschikbaar zijn voor partners om hen direct te helpen bij de groei van hun bedrijf.

Zscaler BW 04-06 tm 18-06-2024 Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BW V5
Darktrace BN en BW 04-06-2024 tm 18-06-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!