Witold Kepinski - 05 oktober 2019

ALSO Presents belicht IoT business kansen

Na een zeer succesvolle eerste editie organiseerde IT-distributeur ALSO voor de tweede keer ALSO Presents op zijn locatie in Nieuwegein. Op het goedbezochte event was ook Dutch IT-channel aanwezig die een video update maakte. Hierbij werd gesproken met Bas Janssen (Managing Director ALSO Benelux), Tom Casaer (CEO AllThingsTalk) en Japke-d Bouma (columnist).

ALSO Presents is volgens de distributeur dé plek om informeel te netwerken en de laatste updates en innovaties vanuit vendoren en ALSO medewerkers te ontvangen. Met nog meer interessante activiteiten, lezingen en sprekers wil ALSO resellers helpen om hun business verder te ontwikkelen. Denk hierbij aan diverse sessies vanuit onder andere HP en Microsoft, een social media training en nog veel meer.

Tijdens het event toonde ALSO zijn laatste innovaties zien op gebied van Large format en 3D-printing.

IoT

Ook werden de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van IoT gepresenteerd zoals van IoT software platform specialist AllThingsTalk, dat door ALSO dit jaar werd overgenomen. Het AllThingsTalk platform vergemakkelijkt de acquisitie, aggregatie, visualisatie en evaluatie van gegevens uit machines en sensoren. Hierdoor kunnen leveranciers, netwerkaanbieders, ISV’s, systeemintegrators en wederverkopers oplossingen op maat ontwikkelen binnen IoT-projecten voor bedrijven uit de verschillende sectoren in de industrie. Zo kan het platform worden ingezet voor agile rapid proto typing, voor de uitrol van connected producten en voor visualisatie tools.

AllThingsTalk IoT-platform werkt ook met de ALSO Cloud Marketplace waardoor resellers wederkerende omzet kunnen doen door abonnementen aan te bieden voor het gebruik van producten en diensten.

De IoT markt in Europa is in 2023 zo’n 180 miljard euro waard aldus onderzoeksbureau IoT Analytics.

VMware BW  02-10-2023 tm 16-10-2023 Claranet BW+BN  02-10-2023 tm 09-10-2023
Progress Communications BN start week 17 tm 19

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!