Witold Kepinski - 08 juni 2023

WaterBear inspireert abonnees tot actie met behulp van SAP Emarsys

Hoe zorg je ervoor dat abonnees na het kijken van een indrukwekkende documentaire een petitie ondertekenen? Of bijvoorbeeld doneren aan een goed doel? Met behulp van onder andere SAP Emarsys zet WaterBear geïnspireerde kijkers aan tot actie.

WaterBear is een streamingplatform en uitgever die inspiratie en actie samenbrengt. Het biedt bekroonde films op het gebied van milieu en humanitaire zaken die je op elk moment en op elk apparaat gratis kunt streamen. In samenwerking met honderden partners van de planeet, zowel merken als NGO's, produceert WaterBear originele inhoud die mensen op een moeiteloos eenvoudige manier vermaakt en aanzet tot actie.

Zo toont de originele docufictie Matar de vijandige omstandigheden waarmee asielzoekers en vluchtelingen in het Verenigd Koninkrijk te maken hebben. Geïnspireerd om je met het onderwerp bezig te houden? Het streamingplatform biedt Britse kijkers de mogelijkheid om hun parlementsleden aan te schrijven tegen de voorgestelde 'Refugee Ban Bill' die het leven van asielzoekers en vluchtelingen nog zwaarder maakt.

Een ander voorbeeld is de documentaire SLAY waarin de vraag wordt opgeworpen of het acceptabel is om dieren te doden voor mode. Via ‘Learn more’ komt de kijker nog meer te weten over het onderwerp dat in de documentaire centraal staat. Zo wordt er informatie gedeeld over de alternatieven die beschikbaar zijn voor leer en exotische huiden. Want ‘we can’t do better until we know better’.

Re-platform

De stap van inspiratie naar actie is niet eenvoudig, zo ontdekte WaterBear vrij snel na de start van het streamingplatform in december 2020. Per project was er een pagina met de film of documentaire, een pagina met informatie over het project en een pagina met de mogelijkheden om actie te ondernemen. Het overgrote deel van de abonnees bekeek alleen de ‘hoofdpagina’ met de video en kwam niet op de andere pagina’s.

In 2022 besloot WaterBear daarom tot een ‘re-platform’ van zowel de front-end als de back-end. “Om een rijkere front-end te ondersteunen heb je ook een flexibele en schaalbare back-end nodig”, vertelt Christina Hink, productmanager bij WaterBear. De re-platform leidde in het voorjaar van 2023 tot de lancering van ‘WaterBear 2.0’.

“We wilden de video en de actie dichter bij elkaar brengen, zodat je op de pagina waar je de video kunt bekijken direct ook ziet welke acties je kunt nemen”, blikt Hink terug. “Daarnaast wilden we de gebruikerservaring beter en persoonlijker maken. Dat doen we onder andere met Single Sign-on, persoonlijke gebruikersprofielen en persoonlijke aanbevelingen gebaseerd op de interesses van de abonnee.”

Customer Engagement

Ook het marketingplatform - een belangrijk instrument om de betrokkenheid bij de streamingdienst te vergroten - werd vernieuwd. Op advies van partner Elision koos WaterBear voor het SAP Emarsys Customer Engagement Platform. “Elision is al vanaf het begin onze partner waarop we volledig vertrouwen, en die onze verwachtingen steeds weer overtreft. Dat geldt ook voor de implementatie van Emarsys”, aldus Hink.

DIC Awards BW tm 21-10-2024 Dutch IT Golf Cup BW tm 16-09-2024
Dutch IT Security Day BN tm 15-10-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!