Witold Kepinski - 11 juli 2023

Security Delta en partners trekken talent aan voor cybersecurity

Er is collectieve actie vereist als het gaat om het tekort aan talent op gebied van veiligheid in onze digitaliserende samenleving. De oplossing zit niet alleen in het aantrekken van meer mensen, maar ook in efficiënter werken. Zo staat in de nieuwe Human Capital Agenda Security 2023-2026. Alleen door krachten te bundelen ontstaat er uitvoeringkracht om de Agenda te kunnen realiseren en is opschaling van succesvolle projecten mogelijk. Witold Kepinski, Director Content bij Dutch IT Channel en Dutch IT Leaders sprak hierover in een video update met Mark Ruijsendaal (Security Delta HSD), Astrid Oosenbrug (DIVD), Ben Kokkeler (Centrum voor Veiligheid en Digitalisering), Suzanne Rijnbergen (Accenture) en Joris den Bruinen (Security Delta - HSD).

Het actieplan werd op 29 juni aan prof. mr. Lokke Moerel (Cyber Security Raad, Universiteit Tilburg, en Morrison & Foerster) overhandigd tijdens het 10-jarig jubileum van Security Delta (HSD) in Den Haag

De Human Capital Agenda (HCA) Security is ontwikkeld door het nationale veiligheidscluster Security Delta (HSD) in samenwerking met het Centrum voor Veiligheid en Digitalisering (CVD). Het vormt de basis om met dcypher, Topsector ICT, het ministerie van Economische Zaken en de Rijksoverheid het gesprek voort te zetten over de samenwerking op talent voor cybersecurity. Zo’n 70 partijen hebben bijgedragen aan de vorming van de agenda en de daarin voorgestelde interventies. De HCA Security legt met deze brede betrokkenheid de grondslag voor uitvoering en opschaling in de gehele beroepskolom en op regionaal en nationaal niveau.

Lees meer in het artikel: Collectieve actie vereist voor tekort aan cyber en security talent.


Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!