Redactie - 22 juni 2015

Classroom-sessies over Data Virtualisatie

Er is veel hype rond Big Data en in het bijzonder rond Analytics. “Op naar World Peace!” Maar ondertussen slagen we er in de dagelijkse praktijk niet eens echt goed in gebruik te maken van alle data waarover we nu beschikken. Het duurt nog steeds lang om “van batches tot inzichten” te komen. Ondanks alle dure en complexe platformen hanteren we eigenlijk nog maar een beperkte scope.

Traditioneel opgebouwde data zitten opgesloten in verschillende bronnen en zijn alleen al daarom moeilijk uit te vragen. Daarnaast vormen zij een groeiend probleem in de aansluiting van de ICT op de business. De hedendaagse oplossingen bestaan onder meer uit ETL (Extract/Transform/Load)-processen die aan de achterkant alle gegevens naar een datawarehouse brengen; die gegevens worden vervolgens aan de voorkant door businessanalisten aan datamarts aangeboden. Aantal en omvang van datawarehouses neemt exponentieel toe. Aspecten als kosten en beheersbaarheid maken dan dat wellicht niet meer alles kan worden bewaard.

Weer een stap verder zien we de belofte van het Internet of Everything. Marketingafdelingen zien hun kans schoon informatie vanuit ‘alles’ te koppelen aan (potentiële) nieuwe businessmodellen. Als ICT dit mogelijk moet maken, liggen er veel en grote problemen op de loer.

Cisco zou Cisco niet zijn als het niet een verbinding tussen al deze data kan maken.

Door een logische laag te bouwen tussen al deze bronnen van informatie ontstaat een soort gecentraliseerd loket. Dit loket kent de weg naar alle benodigde informatie – op basis van de juiste uitvraag en op het moment dat deze nodig is, zelfs wanneer de gegevens aan de rand van het netwerk worden gecreëerd en in een situatie dat zij continu aan verandering onderhevig zijn. Hiervoor is het niet nodig dat de data vooraf centraal wordt opgeslagen. De data komt en blijft zodoende veel sneller beschikbaar – zeg maar: real time – ook bij een permanent veranderende vraag. Ofwel: Data Virtualisatie.

In samenwerking met Rick van der Lans presenteren Cisco en Centennium gratis Classroom-sessies waarin u in eenvoudige stappen leert hoe ook u ten volle gebruik kunt maken van uw data door de inzet van Data Virtualisatie.

Schrijf u nu in voor een van deze Classroom-sessies bij Cisco in Amsterdam. In 2015 worden deze nog gegeven op:

• 8 juli

• 17 september

• 14 oktober

• 17 november

• 15 december

De sessies vinden ’s middags plaats en hebben de volgende opzet:

12:30-13:30            Inloop en lunch

13:30-14:00            Centennium: Data Vault en Agility

14:00-14:30            Cisco: Data Virtualisatie en Agility

14:30-15:00            Rick van der Lans: SuperNova en Double Agility

15:00-16:00      Workshop en discussie onder leiding van Rick van der Lans: Hoe kunnen SuperNova, Data Virtualisatie en Data Vault bijdragen aan de uitdagingen waarvoor u staat op het gebied van datawarehouses?

Uw gastheer bij de sessies is Rick van der Lans, autoriteit op het gebied van Data Virtualisatie. In een whitepaper uit augustus 2014 (Data Vault and Data Virtualization: Double Agility. A Technical Whitepaper) gaat hij dieper in op Data Virtualisatie van Cisco in combinatie met SuperNova.

Wilt u een van de Classroom-sessies bijwonen, schrijf u dan snel in via deze link. Maar let op: Vol = vol!

Nutanix BW start 6 mei - 20 mei
Nutanix BN start 6 mei - 20 mei

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!