Redactie - 14 september 2014

Disruptive Innovation Day

 “Wanneer zet een nieuwe Uber of Airbnb mijn bedrijfssector op zijn kop?” Die vraag houdt beslissingsnemers nachts wakker. Op de allereerste Disruptive Innovation Day (18 november, Brussels Event Lounge) kunnen bedrijfsleiders en managers alvast inspiratie opdoen over radicale innovatie en digitale transformatie. Het wordt een unieke cocktail met enkele van de meest internationaal gerenommeerde opinieleiders op vlak van ‘disruption’ - Sean Gourley, Simon Mainwaring, Eddie Obeng, Steven Van Belleghem en Peter Hinssen – en intensieve netwerking met de beau monde van het Benelux bedrijfsleven.

 

“In onze talrijke gesprekken met beslissingsnemers over de hele wereld, merken we de groeiende onrust over de steeds sneller opduikende digitaal gedreven nieuwkomers die volledige sectoren en business modellen overhoop gooien“, aldus Peter Hinssen. “Daarom riepen we DI-Day in het leven”, vult Steven Van Belleghem aan.” Om te enthousiasmeren met de laatste evoluties op vlak van open innovatie, agile marketing, samenwerking, delen van informatie, platte bedrijfsstructuren, wendbare culturen,…” “DI-Day wil aantonen hoe bedrijven als een netwerk moeten leren functioneren als ze deze scharnierperiode willen doorkomen”, aldus Peter Hinssen, wiens nieuwe organisatienexxworks op hetzelfde principe werd gebaseerd.

 

“Ons opzet mag erg ambitieus lijken, maar er is eenvoudigweg geen andere keuze”, aldus nexxworks’ medeoprichter Danny Van D’Huynslager. “Wie relevant wil blijven en zelfs wil blijven overleven, zal zijn business model, zijn organisatiecultuur en zelfs zijn marges compleet moeten herbekijken. Zowel DI-Day als nexxworks willen daar, elk op hun eigen manier, een antwoord op geven.”

 

Op Disruptive Innovation Day zullen ook de allereerste Disruptive Diamond Awards uitgereikt worden. Doorgewinterde innovatieve bedrijven die erin slaagden om zichzelf op radicale wijze heruit te vinden alsook start-ups die het potentieel hebben om zich met de Airbnb’s van deze wereld te meten, kunnen zich hier inschrijven. In elk van beide categorieën zal de gerenommeerde jury – Marco Derksen, Robin Wauters, Steven Van Belleghem en Peter Hinssen – 3 finalisten nomineren. Deelnemers van de Disruptive Innovation Day zullen dan op de dag zelf twee winnaars kunnen verkiezen die aan het einde van de dag worden aangekondigd.

 

 

Disruptive Innovation Day – DI-Day

Wanneer: dinsdag 18 november 2014

Waar: The Event Lounge, Generaal Wahislaan 16/F, 1030 Schaarbeek

Informatie en registratie: www.di-day.eu

 

Hier inschrijven voor de DI-Day nieuwsbrief.

Hier registreren voor de Disruptive Diamond Awards.

Volg DI-Day op Twitter: @DIDay2014

 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!