Redactie - 20 april 2015

ICT zonder Kopzorgen: Cloud & Security

ICT-dienstverlener Unica Schutte ICT trapt haar interactieve themamiddagenreeks ICT zonder Kopzorgen dit jaar af met het actuele thema Cloud & Security. Op dinsdag 2 juni haken verschillende cloud- en securityprofessionals in op diverse kwesties over veiligheid in de cloud en krijgen bezoekers een antwoord op actuele uitdagingen op het gebied van beveiliging. De theorie wordt met de praktijk verbonden middels een bijzondere rondleiding door het eigen datacenter van Unica Schutte ICT, dat is gehuisvest in het KPN Cybercenter in Almere.

Steeds vaker worden toonaangevende organisaties geconfronteerd met beveiligingsproblemen, met vervelende gevolgen voor hun klanten en hun reputatie. Denk bijvoorbeeld aan Sony, dat gehacked werd na het uitbrengen van een omstreden film, banken die het hoofd moeten bieden aan inventieve phisingmails of overheidsinstanties die digitaal onbereikbaar zijn vanwege een flinke DDoS-aanval. Zomaar enkele voorbeelden, die aantonen dat elke organisatie het risico loopt slachtoffer te worden van beveiligingsproblemen.

Prangende vragen

Om het risico op beveiligingsproblemen te minimaliseren, organiseert Unica Schutte ICT samen met haar gerenommeerde partners Sophos en Microsoft op dinsdag 2 juni een themamiddag met het onderwerp Cloud & Security. Verschillende specialisten behandelen actuele kwesties met betrekking tot de veiligheid van ‘de cloud’ en geven de bezoekers in één middag talrijke praktische inzichten die men kan gebruiken in de overwegingen om naar de cloud te gaan, of om de cloud strategie verder te versterken.  Met welke actuele bedreigingen moet rekening gehouden worden, hoe zit de beveiliging van een datacenter in elkaar, wie heeft er toegang tot de data en hoe veilig is het gebruik van een smartphone of tablet? Dit is een greep uit een aantal van de prangende vragen waarop tijdens deze middag antwoord gegeven wordt.

Exclusief kijkje achter de schermen

Om de gepresenteerde informatie nog tijdens de themamiddag tot leven te laten komen, krijgen de bezoekers een rondleiding door het hypermoderne eigen datacenter van Unica Schutte ICT, dat is gehuisvest in het KPN Cybercenter in Almere. Deze rondleiding biedt een exclusief kijkje achter de schermen van het streng beveiligde cybercenter, zodat bezoekers direct enkele veiligheidstoepassingen in de praktijk zien.

Wie de veiligheid van de cloud van dichtbij wil meemaken en benieuwd is naar praktijkervaringen van Sophos, Microsoft en Unica Schutte ICT, kan zich direct aanmelden via www.ictzonderkopzorgen.nl. Daar is ook meer informatie te vinden over de themamiddag Cloud & Security, inclusief het volledige programma.

Nutanix BW start 6 mei - 20 mei BW Dutch IT Partner Day tm 11-06-2024
Dutch IT Partner Day 11 juni2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!