Redactie - 16 november 2015

Seminar over slim koelen in datacenter en ICT ruimten

Nederland is koploper in Europa als het gaat om de bouw van nieuwe datacenters. Daarmee is deze sector een belangrijke economische factor, maar hij zorgt ook voor uitdagingen. Datacenters zijn immers notoire stroomverbruikers en gemiddeld gaat ongeveer een kwart van die energie op aan koeling. Dat roept vragen op. Zijn er koeltechnische innovaties waarmee dat energiegebruik wordt beperkt? Hebben moderne datacenters eigenlijk nog wel zoveel koeling nodig? En op welke manier kunnen bestaande locaties energiezuinig worden gerenoveerd?

Op deze, en tal van andere vragen, wordt antwoord gegeven tijdens het congres 'Slim koelen in datacenters en ICT ruimten', dat op 10 december 2015 plaatsvindt in Nijkerk. Experts uit de wereld van de datacenterkoeling geven hierbij uitleg over verschillende deelonderwerpen en gaan in gesprek met het publiek.

Voor wie bestemd?
Dit congres is voor IT-managers, Facility managers, Adviseurs, Engineers/contractors en andere betrokkenen bij koeling van datacenters en ICT ruimten.

Programma
Leer van experts met o.a.:

  • Smarter Data Centers - Creating Utilities for the Future, Chris Scott, Offering Devolpment Executive, Data Centre Site and Facilities, IBM Global Technology Services
  • Update: ICT en datacenter cooling, Jeroen van der Tang, ICT-NL
  • Duurzaamheid en optimalisatie zijn de belangrijkste thema’s van de koeling van datacenters en serverruimtes en worden daarom in het congres ruimschoots belicht. Zoals bij de renovatie die met nieuwe toepassingen hand in hand met forse energiebesparingen kan gaan. Daar gaat Arthur Singendonk van Air@Work u over bijpraten. 
  • Ronald Smit van Installect Advies gaat in op Warmte Koude Opslag (ATES). 
  • Om het gebied van koeling vanuit een breder perspectief bekijken is Bernice Noteboom uitgenodigd, zij is poolreiziger, klimaatjournaliste en beroepsavonturierster. 
  • Daarnaast keuze uit 12 workshops

Informatie
Datum: 10 december 2015
Plaats: Hart van Holland, Nijkerk

Wilt u meer weten over de sprekers en het congres kijk dan op onze website www.congresdatacenterkoeling.nl

Nutanix BW start 6 mei - 20 mei
Nutanix BN start 6 mei - 20 mei

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!