Redactie - 22 augustus 2012

Drupal-dienstverlener Acquia neemt spamblokkeerder Mollom over


Acquia, de enterprisegids voor Drupal, koopt Mollom, een aanbieder van content monitoringoplossingen voor user-generated content. Mollom is mede opgericht door Benjamin Schrauwen en Dries Buytaert; die laatste is mede-oprichter en CTO van Acquia en de oorspronkelijke ontwikkelaar en projectleider van Drupal. De voorwaarden van de overname zijn niet bekend gemaakt.

De technologie van Mollom wordt gebruikt door Twitter, Sony Music, Tuenti, Radian6, Thomson Reuters, Stanford University en meer dan 50.000 andere websites. Bovendien heeft Acquia nu met de analysetechnologie van Mollom het eerste moderationplatform voor sociale content op het internet. Hiermee kunnen zowel gebruikers als niet-gebruikers van Drupal spam en andere ongewenste of schadelijke user-generated content van hun websites filteren, aldus Acquia.

Mollom heeft sinds 2008 bijna een miljard spamberichten geblokkeerd; 78 procent van alle reacties op de sites die Mollom beschermt zijn spamberichten. ‘Acquia wil Mollom transformeren van een effectieve oplossing voor het blokkeren van spam naar het eerste community-gebaseerde contentmanagementplatform. Hierdoor krijgen onze klanten snel inzicht in de kwalitatieve aspecten van de user-generated berichten op hun site – en zijn ze de ongewenste spamberichten snel kwijt’, aldus Benjamin Schrauwen. Benjamin blijft aan als architect en hoofdontwikkelaar en Dries Buytaert blijft algemeen directeur bij Mollom.

Acquia is in 2007 opgericht door Dries Buytaert, ontwikkelaat van het open source cms Drupal bedacht. In 2011 haalde het bedrijf een omzet van 21,8 miljoen dollar. klanten zijn onder andere Twitter, Al Jazeera en Amerikaanse overheidsinstellingen. Inmiddels staat Aqcuia op de achtste plaats in de lijst van de snelst groeiende, niet-beursgenoteerde bedrijven in de VS. In het softwaresegment staat het op de eerste plaats zo meldt zakenblad Inc. 5000.

Door: Witold Kepinski

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!