Redactie - 10 oktober 2012

Cordys en Aquima leveren cloud oplossing aan Ministerie van Defensie


Cordys, een Nederlandse enterprise cloud Platform-leverancier, en Aquima, leverancier van een model-driven business rules engine, kondigen aan dat zij een strategisch partnerschap hebben gesloten. In het kader van dit partnerschap zullen zij gezamenlijk cloud-enabled business rules en decision management op de markt gaan brengen. Een van de klanten is het Ministerie van Defensie. 

Het Cordys-platform combineert integratie met applicatieontwikkeling en Business Process Management (BPM). Ondernemingen gebruiken het platform om een flexibele bedrijfsvoering te realiseren die optimaal gebruik maakt van de kracht van de cloud. Service providers kunnen het platform inzetten om nieuwe clouddiensten aan hun klanten te leveren, luds Cordys. Aquima biedt een business rules engine die voorziet in een uniform model voor verschillende typen rules. De rules engine ondersteunt de ontwikkeling van dynamische webapplicaties en bedrijfsprocessen, zo zegt Aquima.

De geïntegreerde oplossing breidt de bestaande BPM- en PaaS-oplossingen van Cordys uit met ondersteuning voor kennisintensieve domeinen voor de publieke sector, financiële dienstverlening, energie- en nutsbedrijven, productiebedrijven en logistieke ondernemingen. In het kader van dit partnerschap zal Aquima’s business rules engine worden aangeboden als een geïntegreerde component van het Cordys Business Operations Platform (BOP). Tegelijkertijd zal het Aquima-klanten voorzien van de voordelen van cloud computing. Het Cordys-platform zorgt ervoor dat klanten de oplossing als clouddienst, on-premise of als flexibele hybride oplossing kunnen inzetten.

Ministerie van Defensie
Een van de eerste klanten die de gecombineerde oplossing van Cordys en Aquima toepast, is het Ministerie van Defensie. Het ministerie heeft de oplossing gebruikt om zijn applicatieportfolio, bestaande uit meer dan 3000 applicaties, te reduceren. Ieder van deze applicaties ondersteunde een deel van een proces. Het Ministerie van Defensie wilde komen tot één platform voor de ondersteuning van complete processen. Op deze manier vermindert het ministerie zowel de complexiteit als de onderhoudskosten van IT. Jan van Es, Hoofd Informatiemanagement en Architectuur bij het Ministerie van Defensie: “De samenwerking tussen Cordys en Aquima bleek exact wat wij nodig hadden. We hadden een flink pakket aan uiteenlopende applicaties en wilden verschillende functionele gebieden, waaronder HR, logistiek en financiën, aan elkaar verbinden. We maken nu gebruik van een uniform en geïntegreerd IT-systeem.”

Door: Witold Kepinski


   

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!