Redactie - 12 december 2013

Hof van Justitie Europese Unie wijst bezwaren Cisco rond Microsoft's aankoop van Skype af

Het Hof van Justitie van de Europese Unie wijst de bezwaren van Cisco af dat Microsoft Skype niet eerlijk zou concurreren. De aankoop van Skype door Microsoft is compatitabel voor de Europese markt aldus het Hof van Justitie. Cisco kan nog bezwaar maken. 

Cisco had eerder de Europese Commissie gevraagd de aankoop van Skype door Microsoft opnieuw te bekijken. Microsoft kocht Skype in 2011 voor 8,5 miljard dollar. Cisco wil dat Microsoft meer van zijn protocollen openstelt die beter kunnen integreren met de Telepresence en video-conferencing producten van Cisco.

Avaya, Polycom, LifeSize

In 2012 zag Cisco de verkoop van zijn videoconferencing oplossingen dalen omdat bedrijven de hand op de knip hielden en goedkopere alternatieven kozen zoals Skype. Overigens merkten ook Avaya, Polycom, LifeSize een mindere vraag naar hun videoconferencing producten. Cisco optimaliseerde zijn videoconferencing portfolio door afscheid te nemen van de Cius UC tablet en het Umi video conferentie systeem.

Lync unified communications
Microsoft doet goede zaken met zijn Lync unified communications systeem dat geintegreerd wordt met Skype, zoals audio, text en video communicatie. Dat betekent meer concurrentie voor Cisco Telepresence en WebEx samenwerkingsoplossingen.

Cisco en Microsoft zijn felle concurrenten van elkaar op het gebied van unified communications. Maar ze werken ook samen, zoals op het gebied van datacenters, cloud computing en wide area networks (wan). 

Door: Witold Kepinski

 

SLTN Vierkant SentinelOne bannercampagne BW 04-09-2023 tm 31-01-2024
IGEL - Cloud Expo BN start 27-11/7-12

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!