Redactie - 27 augustus 2013

Onderzoek FNV Zelfstandi?gen: samenwerke?n stimuleert ambitieus ondernemer?schap


FNV Zelfstandigen, belangenbehartiger van ruim 15.000 zelfstandigen in de sectoren Bouw, Diensten, Groen, Handel, ICT, Industrie, Vervoer en Zorg, heeft in samenwerking met het Verwey-Jonker instituut onderzoek gedaan naar ambitieus ondernemerschap binnen de ICT-sector. Uit het onderzoek komt naar voren dat zelfstandig ondernemers die samenwerken ambitieuze ondernemers blijken te zijn.

“De uitkomst van het onderzoek toont aan dat opleiding, geslacht en het sociale netwerk niet van invloed zijn op het verklaren van ambitieus ondernemerschap, in termen van omzetgroei en de ambitie om personeel aan te nemen. Om succes te hebben als ondernemer is risicobereidheid en een professioneel netwerk cruciaal. Uit het onderzoek komt naar voren dat leeftijd en teveel vertrouwen hebben in het eigen kunnen van negatieve invloed kunnen zijn op ambitieus ondernemerschap. Dit komt omdat met het stijgen van de leeftijd de risicobereidheid afneemt en teveel vertrouwen in het eigen kunnen een negatief effect heeft op het vertrouwen in anderen.

“Een vraag die we graag beantwoord wilden zien is of zelfstandigen in de ICT-sector naast echte professionals ook ambitieuze ondernemers zijn?” aldus Linde Gonggrijp, Directeur FNV Zelfstandigen.

“De uitkomsten van het onderzoek laten zien dat het stimuleren van samenwerking tussen zelfstandig ondernemers zinvol is. Als belangenbehartiger willen wij samenwerken stimuleren en faciliteren, in de overtuiging dat netwerken van zelfstandig ondernemers kunnen uitgroeien tot serieuze alternatieven voor grotere opdrachtgevers.”


Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Infopulse BW vierkant en liggend week 10 -2024
Schneider Electric BN start week 27 tm week 29

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!