Witold Kepinski - 12 juli 2019

GBL koopt WebHelp Group

GBL (Groupe Bruxelles Lambert)neemt een meerderheidsbelang in de Webhelp-groep, samen met zijn mede oprichtende aandeelhouders, Olivier Duha en Frédéric Jousset, die hun rol als oprichtende uitvoerende directeuren en het managementteam behouden. Het Belgische mediaplatform De Tijd beweert dat GBL ongeveer 600 miljoen euro voor Webhelp betaald waardoor het zestig procent van de aandelen in handen krijgt.

GBL is een beursgenoteerde investeringsfonds van de families Frère en Desmarais. Webhelp werd opgericht in 2000 is sterk in het bieden van customer experience (cx) en BPO (Business Process Outsourcing). De groep is sinds de KKR-acquisitie in 2015 flink gegroeid. Klanten zijn onder andere KPN, ING, Vattenfall, Vodafone, Michael Kors en Valentino.

Webhelp ontwikkelt innovatieve oplossingen die adviesdiensten, technologische oplossingen en omnichannel-verwerkingscapaciteiten combineren dankzij  50.000 werknemers in meer dan 35 landen. Deze prestatie is het resultaat van een organische en externe groeistrategie die GBL wil handhaven en versnellen samen met de sterke samenwerking van de medeoprichters en het management.

Verwacht wordt dat in het najaar de overname wordt afgerond.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!