Redactie - 30 januari 2020

Cisco biedt AI innovaties voor spraak intelligentie in Webex Meetings

Cisco biedt AI innovaties voor spraak intelligentie in Webex Meetings image

Cisco introduceert nieuwe AI-mogelijkheden voor spraakintelligentie in Webex Meetings om mensen met elkaar beter te helpen praten en communiceren. De Cisco Webex Assistant voor Webex Meetings wordt aangedreven door technologie van de recente Voicea-acquisitie, waardoor Webex-vergaderingen een digitale schatkamer worden zo beweert de vendor op de Cisco Live conferentie in Barcelona.

"Voicea-gebruikers hebben gemeld dat ze meer dan zes uur per week per gebruiker hebben bespaard met actiegerichte en efficiëntere vergaderingen - en we geloven dat Webex-gebruikers vergelijkbare resultaten zullen ervaren", aldus Sri Srinivasan, Senior Vice President en General Manager, Team Collaboration bij Cisco. “We zijn verheugd om deze en andere cognitieve functies te bieden aan de 300 miljoen gebruikers die we al bedienen met Cisco Collaboration. Deze technologie zal de manier waarop we massaal gepersonaliseerde ervaringen kunnen leveren en de manier waarop we werken fundamenteel veranderen.”

Webex Assistant for Meetings is een digitale assistent tijdens online vergaderingen. Hiermee automatiseren spraakopdrachten alledaagse vergadertaken (zoals notities maken, transcriberen en opvolgen) zodat gebruikers zich kunnen concentreren op de vergadering. De gebruiker kan niet alleen ondertitels zien en direct transcriberen wat er wordt gezegd, de gebruiker kan Webex ook vertellen welke punten/zaken moet markeren. De opgenomen transcripties worden doorzoekbaar - niet alleen tijdens de vergadering, maar tijdens vergaderingen. Het maakt ook actie-items, dus niemand vergeet wie zich heeft gecommiteerd om wat te doen. En sprekerlabels zorgen ervoor dat de gebruiker weet wie wat zegt tijdens de vergadering. Bovendien kan de gebruiker met een groot aantal functies na de vergadering eenvoudig alle onderdelen van de vergadering bewerken en delen.

Voordelen voor de klant zijn volgens Cisco onder meer:

Productievere en actievere vergaderingen: praten omzetten in actie betekent meer gerichte vergaderingen en een betere betrokkenheid en follow-ups.

Meer tevreden gebruikers: geen zorgen meer over wie notities maakt tijdens een teamgesprek - Webex doet het. Kun je niet deelnemen aan de vergadering? Blader gewoon door de hoogtepunten van de vergadering om te zien wat er is besloten. Voorbij zijn de dagen waarvan wordt verwacht dat ze "inhalen" door een opname in het weekend te bekijken. Cisco biedt daarvoor een transcriptie-engine.

Meer toegankelijke werkplek: realtime transcripties en ondertiteling zorgen voor meer gerichte vergaderingen voor iedereen, vooral voor slechthorende deelnemers.

Gemoedsrust met een veilige realtime transcriptieoplossing

Cisco heeft verder updates aangekondigd, waaronder:

Met Webex Assistant voor Webex Rooms kan de gebruiker zijn stem gebruiken om deel te nemen aan vergaderingen, een bellen en onze kamerapparaten bedienen. Het maakt het leven een stuk eenvoudiger. Binnenkort kunnen gebruikers Engels of Spaans spreken met Webex Room-apparaten, en Webex Assistant begrijpt en spreekt terug in de gewenste taal.

Cisco biedt verder beveiliging en gegevensprivacy, oa met end-to-end encryptie en meerlagige beveiliging. De Webex Teams-gegevens (gebruikers, sleutels, berichten en bestanden) worden opgeslagen in Europa of de Verenigde Staten. Cisco biedt dit al voor Webex Meetings.

Nieuwe Cisco Webex Room USB: kleine en middelgrote bedrijven staan evenveel onder druk als grotere organisaties om te transformeren. "De nieuwe Cisco Webex Room USB biedt kleinere organisaties zonder compromissen samenwerking - verbluffende kwaliteit en beveiliging in een betaalbaar video-instapapparaat voor kleine ruimtes en kleine open ruimtes. Het is een aantrekkelijk alternatief voor andere instap-oplossingen in deze ruimte, maar met de kwaliteitservaring die u van Cisco zou verwachten, naast eenvoudige installatie en beheer. Het is perfect voor de kleinere organisatie die aan de slag gaat met apparaten in de videokamer, maar op zoek is naar een zakelijke oplossing die geen extra complexiteit en kosten met zich meebrengt" zo meldt Cisco,

Vertiv BW week 6 liggend oranje/vierkant blauw 04-12-2023 tm 11-12-2023 IGEL - Cloud Expo BN BW start 27-11/7-12
SLTN liggend

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!