Witold Kepinski - 16 juni 2020

SAP CEO belicht belang van veerkracht, winstgevendheid en duurzaamheid

SAP CEO belicht belang van veerkracht, winstgevendheid en duurzaamheid image

SAP ceo Christian Klein heeft tijdens het Sapphire Now Digital event belicht dat zijn toepassingen zoals AI en analytics zorgen voor duurzame toepassingen. Het Sapphire Now online event werd enige tijd vertraagd doordat de website niet bereikbaar was. Daarna besloot SAP de Sapphire Now videoshow via LinkedIn en Twitter Periscope uit te zenden.

Klein adresseerde in zijn keynote kort over de problemen van de corona pandemie. Zo werken SAP en Honeywell sinds kort samen in toepassingen voor de onroerend goed markt waarbij mensen een veilige en duurzame werkplek krijgen.

Data

Daarna sprak klein over problemen waar veel klanten momenteel mee te maken hebben zoals integratie van software en processen. Aan de hand van een gelikte digitale presentatie zei Klein dat een bedrijfstransformatie alleen mogelijk is door een goed geïntegreerd bedrijfsmodel en datastructuur voor de hele organisatie, zodat ze een intelligent enterprise worden. Dat is beter dan aparte toepassingen aan elkaar te knopen zoals een intelligente workflow toepassing, verschillende merken software wat leidt tot een gefragmenteerd IT-landschap, aldus Klein.

Volgens Klein biedt SAP soelaas omdat zijn software en services vandaag de dag makkelijker te implementeren zijn. De ceo zei dat het nu slechts vier maanden duurt om een S/4Hana toepassingen live te krijgen.

Porsche

Tijdens de video presentatie werd een business case getoond van Porsche waarmee SAP sinds 2019 nog nauwer mee samenwerkt. Hierbij vertelde Lutz Meschke, Deputy Chairman en lid Executive Board Finance & IT bij de Duitse autofabrikant Porsche, een actuele case. Hij zet SAP software in voor het harmoniseren van het beheer van masterdata in de hele organisatie. Hij sprak hierbij van een digitale botruimte waar de hele waardeketen digitaal in kaart is gebracht. Zo zet Porsche AI in om nieuwe aantrekkelijke services voor klanten te ontwikkelen zodat ze bijvoorbeeld duurzamer kunnen rijden en wanneer er een onderhoudsbeurt nodig is. Porsche toonde ook hoe klanten een nieuwe elektrische wagen met hun de smartphone kunnen bestellen, inclusief suggesties voor extra’s op basis van AI-gegevens van het klantprofiel.

Circulair

Klein voegde er aan toe dat SAP met software, cloud en services bijdraagt aan een digitale circulaire economie waarbij organiseren goed kunnen streven naar duurzaamheid, veerkracht en winstgevendheid. Klein maakt zich daarbij sterk voor een beter klimaat. Hij wil dat er voor zijn kinderen Emma en Max een goede toekomst is. Daarom kunnen nieuwe SAP toepassingen onder de naam Climate 21 klanten helpen hun broeikasgasemissies te registreren.

Sting

De eerste dag van het SAP online event werd afgesloten met een concert van poplegende Sting. De komende dagen zijn andere SAP sprekers te zien op het virtuele podium.

Datacollectief BW 13-05-2024 tm 03-06-2024 BW Dutch IT Partner Day tm 11-06-2024
Dutch IT Partner Day 11 juni2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!