Wouter Hoeffnagel - 07 november 2021

Zyxel introduceert G.hn wave 2 powerline-adapter voor thuisnetwerken

Zyxel introduceert G.hn wave 2 powerline-adapter voor thuisnetwerken image

Zyxel Networks, leverancier van veilige, AI- en cloud-gedreven zakelijke en thuisoplossingen, introduceert de PLA6457 G.hn wave 2 Powerline Pass-thru Gigabit Ethernet Adapter. Deze biedt thuisgebruikers meer bereik en hogere snelheden voor hun bedrade netwerken. Bijvoorbeeld voor 8K content-streaming en data-intensieve gaming platforms.

Veel thuisgebruikers zien bekabelde netwerkverbindingen als een meer betrouwbare manier om verbinding te maken met het internet dan met een WiFi-oplossing. Redenen kunnen zijn dat het WiFi-signaal niet goed door betonnen muren heen kan of dat er meerdere verdiepingen bediend moeten worden. In deze situaties zijn powerline-adapters een alternatieve manier om een bekabeld netwerk zonder extra kabels of netwerkapparaten op een eenvoudige manier uit te breiden, en apparaten als zoals laptops, gameconsoles en smart-tv’s van een snel netwerk te voorzien.

G.hn wave 2-technologie

De nieuwe PLA6457 G.hn powerline-adapter is een van de eerste modellen in het powerline-portfolio van Zyxel die is uitgerust met de nieuwe G.hn wave 2-technologie. Vergeleken met de bestaande HomePlug AV-standaarden is G.hn twee keer zo snel en heeft het een groter bereik dan de bestaande standaard. Het biedt ook een betere bescherming tegen interferentie en een grotere betrouwbaarheid bij het streamen van data-intensieve content.

Door het pass-through ontwerp van de adapters worden stopcontacten omgevormd tot een snel, betrouwbaar netwerk, en ze storen daarbij niet andere apparaten die op hetzelfde stopcontact zijn aangesloten. De apparaten zijn plug-and-play en eenvoudig te installeren, je sluit de twee powerline-adapters aan en ze kunnen direct verbinding maken. De compacte apparaten hebben gekleurde indicatielampjes om je op de hoogte te houden van de netwerkprestaties en schakelen automatisch over naar de stand-bymodus om stroom te besparen wanneer ze niet worden gebruikt.

'We gebruiken internet meer dan ooit'

"Van het streamen van 8K-films tot virtual reality-gaming, we gebruiken het internet thuis meer dan ooit. Thuisgebruikers willen en verwachten dan ook een snelle, betrouwbare netwerkverbinding die niet uitvalt en data-intensieve toepassingen aankan, waar ze zich ook bevinden in hun huis", zegt Peter van der Putten (foto), Head of Channel bij Zyxel Benelux. "De G.hn-standaard ondersteunt deze vraag naar robuustere netwerkoplossingen. Met onze PLA6457 Powerline Adapter kunnen thuisgebruikers helpen het meeste uit hun netwerk halen zonder ingewikkelde instellingen of rondslingerende kabels."

Zyxel's PLA6457 G.hn 2400 Wave 2 Powerline Pass-thru Gigabit Ethernet Adapter kan snelheden bereiken tot 2.400 Mbps, afhankelijk van de thuisomgeving. Door de Gigabit ethernet-poort kunnen de apparaten die het ondersteunen profiteren van verbeterde prestaties bij videostreaming en gaming.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!