Wouter Hoeffnagel - 11 november 2021

Eaton in Nederland ondertekent Diversity Charter

Eaton in Nederland ondertekent Diversity Charter image

Intelligent powermanagementbedrijf Eaton ondertekent in Nederland de nationale Diversity Charter. Het bedrijf wil hiermee zijn voortdurende toewijding aantonen aan het bieden van een eerlijke, gastvrije en inclusieve omgeving voor alle werknemers.

De Diversity Charter is voor het eerst in 2004 gelanceerd in Frankrijk. Inmiddels hebben 24 landen in de Europese Unie nu hun eigen regionale Diversity Charter die wordt gecoördineerd door een lokale, niet-gouvernementele organisatie die is aangesteld door de Europese Commissie. Elk van deze nationale initiatieven wil bedrijven en instellingen aanmoedigen om een cultuur van inclusie en diversiteit te bevorderen en te ontwikkelen, waar ieder individu gelijke kansen, respect en waardering heeft.

Diversiteit en inclusiviteit op de werkvloer

De Nederlandse Diversity Charter is in 2015 gelanceerd en is onderdeel van de Sociaal Economische Raad (SER), adviesorgaan van de Nederlandse regering en het parlement. De Diversity Charter is de drijvende kracht achter diversiteit en inclusie op de werkvloer en heeft meer dan 300 ondertekenaars. Elke ondertekenaar heeft beloofd gelijkheid op de werkplek te bevorderen, ongeacht geslacht, leeftijd, arbeidscapaciteit, etnische en culturele achtergrond en seksuele geaardheid.

Met de ondertekening van de Nederlandse Diversity Charter geeft Eaton aan dat het zich blijft inzetten om een voorbeeld te zijn voor inclusie en diversiteit in de elektrotechnische branche. “We zijn verheugd onze naam toe te voegen aan de Diversity Charter van Nederland en verdere gelijke kansen en een veilige en inspirerende werkomgeving te ondersteunen voor alle medewerkers, ongeacht achtergrond, leeftijd of geslacht. We hebben meer dan 15 nationaliteiten op onze locatie en leren elke dag een beetje meer over onze verschillen”, zegt Hank Elferink, Plantmanager, Hengelo, Eaton.

'Gelijke kansen voor onze werknemers'

“We zijn verheugd om de Nederlandse Diversity Charter te ondertekenen, een initiatief dat gelijke kansen voor onze werknemers ondersteunt en Eaton verder vestigt als een Employer of Choice voor nieuw talent. Binnen mijn team zie ik dat medewerkers op zoek zijn naar een inspirerende en innovatieve werkomgeving, ongeacht achtergrond, leeftijd of geslacht. We bespreken ook het onderwerp inclusie en diversiteit met onze klanten en zakenpartners, aangezien ons personeelsbestand van vitaal belang is om onze bedrijfsstrategie en doelen te ondersteunen”, zegt Matty Hummelink, Sales Director, Benelux, Eaton.

Als onderdeel van de inzet voor de Nederlandse Diversity Charter, zal Eaton in Nederland actie blijven ondernemen om een veilige en inspirerende werkplek te creëren en inclusie en diversiteit op scholen en universiteiten te bevorderen om nieuw talent aan te trekken. Verder zullen de inclusieve Eaton Resource Groups (iERG's) op de verschillende locaties of online evenementen organiseren. Eaton-medewerkers kunnen hieraan deelnemen om hun bewustzijn over inclusie- en diversiteitsthema's verder te verbeteren om een inclusieve werkomgeving te ondersteunen.

Inclusie en Diversiteit transparantierapport

Eaton brengt zijn eerste Inclusie en Diversiteit transparantierapport uit ter ondersteuning van zijn doel een voorbeeld te zijn voor inclusie en diversiteit in zijn branche. Tot op heden hebben Eaton's gevarieerde groepen met inclusiehulpbronnen meer dan 10.500 leden in 60 landen. Deze groepen worden gerund door werknemers om een meer diverse en gastvrije werkomgeving te creëren en te promoten. Eaton werd onlangs erkend als een van de toonaangevende bedrijven in Europa op het gebied van diversiteit en inclusie door de Diversity Leaders 2021-ranglijst van de Financial Times.

Dutch IT Golf Cup BW tm 16-09-2024 Vertiv BW 01-07-2024 tm 05-08-2024
Dutch IT Security Day BN tm 15-10-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!