Wouter Hoeffnagel - 15 maart 2022

Cyberaanval op accountantskantoor Crowe Foederer

Cyberaanval op accountantskantoor Crowe Foederer image

Accountantskantoor Crowe Foederer is getroffen door een cyberaanval. Al dagenlang liggen de IT-systemen van het bedrijf plat. De systemen zijn besmet met ransomware. Ook e-mailverkeer is niet mogelijk.

Crowe Foederer bevestigt de aanval op zijn website. De aanval is in de nacht van 9 op 10 maart ontdekt. Uit veiligheidsoverwegingen zijn alle eigen systemen van het bedrijf direct ontkoppeld en van de buitenwereld geïsoleerd. Zo wil Crowe Foederer klanten, leveranciers, partners en medewerkers beschermen.

Geen aanwijzigingen dat data is gekopieerd

"Op dit moment zijn wij bezig de getroffen systemen te herstellen en doen wij onderzoek naar de toedracht van de cyberaanval. Onderzoek heeft tot op heden nog niet uitgewezen dat er data is gekopieerd door de aanvaller. Wanneer meer informatie over de cyberaanval beschikbaar is, zullen wij u wederom updaten. Indien het onderzoek informatie uitwijst die specifiek voor uw bedrijf relevant is, zullen wij tevens rechtstreeks, of via uw relatiebeheerder, contact met u opnemen", schrijft het accountantskantoor op zijn website.

Het accountantskantoor waarschuwt ook voor phishingmails die uit naam van het bedrijf worden verstuurd. Onderzoek wijst uit dat deze phishingmails losstaan van de ransomware-aanval op het bedrijf. "Ons advies blijft: Open deze mails, attachments of links niet, sla ze op en stuur ze als bijlage s.v.p. zo snel als mogelijk door naar: Kerkrade-group@groups.northwave.nl. Verwijder daarna deze mail", aldus Crowe Foederer.

Of de aanvallers losgeld eisen meldt Crowe Foederer niet.

Nutanix BW start 6 mei - 20 mei BW Dutch IT Partner Day tm 11-06-2024
Nutanix BN start 6 mei - 20 mei

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!