Redactie - 01 april 2022

Retarus ondersteunt slachtoffers van de oorlog in Oekraïne

Retarus ondersteunt slachtoffers van de oorlog in Oekraïne image

Per direct stelt de in München gevestigde enterprise-cloud serviceprovider Retarus ruim 100.000 euro beschikbaar voor hulpprojecten. Dit komt overeen met een bedrag van zo'n 220 euro per werknemer.

Alle 13 landenorganisaties van Retarus, waaronder Roemenië, Frankrijk, Italië, Zwitserland en de Verenigde Staten, ontvangen een deel van het bedrag naar rato van het aantal werknemers om lokale projecten te ondersteunen. Het kan daarbij gaan om donaties in natura zoals medicijnen, hygiëneartikelen, babyvoeding, dekens en nog veel meer of om het financieren van hulptransporten naar de grens met Oekraïne. In München, waar het hoofdkantoor van Retarus is gevestigd, stelt de onderneming bovendien zijn bedrijfsappartement ter beschikking aan een gevlucht Oekraïens gezin.

De medewerkers van Retarus zijn zelf ook wereldwijd betrokken bij verschillende hulpprojecten voor Oekraïne. Verschillende collega's hebben al giften in natura naar de Roemeense grens met Oekraïne gebracht en op de terugweg vluchtelingen in veiligheid gebracht in Duitsland. Andere medewerkers nemen vluchtelingen in huis of ondersteunen de oorlogsslachtoffers door geld, goederen of tijd te doneren.

Al jarenlang biedt Retarus zijn medewerkers de mogelijkheid om vrijwilligerswerk te doen voor sociale projecten. Hiervoor gaf Retarus zijn ongeveer 500 medewerkers twee dagen per jaar vrij. Deze zogenaamde "Retarus helpt"-dagen zijn vanwege de huidige situatie nu verdubbeld, zodat iedere medewerker zijn of haar steentje kan bijdragen, al naar gelang de mogelijkheden.

De steun is niet bedoeld als een eenmalige actie, maar moet op permanente basis worden voortgezet. Martin Hager, oprichter en CEO van Retarus, benadrukt hoe belangrijk het in deze dagen is om een duidelijk standpunt in te nemen: “We zijn geschokt door de Russische agressieoorlog tegen Oekraïne, die in toenemende mate ook tegen de burgerbevolking is gericht en die door niets te rechtvaardigen is. Het komt er nu op aan om vluchtelingen snel en onbureaucratisch te helpen en ook de helpers te ondersteunen in onze buurlanden direct aan de grens met Oekraïne. Ik ben trots op mijn medewerkers, die spontaan hulpgoederen naar de Oekraïense grens brachten en ook op andere manieren hebben geholpen, bijvoorbeeld door te zorgen voor huisvesting. We verdelen onze donatie van in totaal meer dan 100.000 euro over onze landenorganisaties om de lokale hulp aan Oekraïne wereldwijd te ondersteunen. We hopen oprecht dat alle oorlogshandelingen snel zullen worden gestopt en dat de onderhandelingen zullen leiden tot een duurzame vrede in vrijheid voor de bevolking van Oekraïne.”

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!