Martijn Kregting - 23 juni 2022

Digital Realty levert met G-Core Labs en Graphcore AI as a service

Datacenteraanbieder Digital Realty gaat samenwerken met G-Core Labs en Graphcore om AI as a service te leveren vanuit Luxemburg en binnenkort ook Amsterdam. G-Core Labs is een Europese cloud- en edge-leverancier, Graphcore een Britse leverancier van halfgeleiders. De samenwerking moet AI-uitrol op grotere schaal ondersteunen met een nieuwe AI-ready infrastructuuroplossing. Digital Realty biedt wereldwijd carrier- en cloud-neutrale colocatie datacenteroplossingen. In Nederland maakt InterXion deel uit van de onderneming.

"Wereldwijd wordt AI steeds meer gebruikt, en daardoor hebben bedrijven infrastructuur nodig die geschikt is om hun innoverende bedrijfsdoelen te ondersteunen", vertelt Tony Bishop, SVP, Enterprise, Platform & Solutions, Digital Realty toe."De oplossing die we in samenwerking met G-Core Labs en Graphcore hebben gecreëerd, maakt een einde aan de complexiteit en langdurige implementaties die met AI-infrastructuur worden geassocieerd. Het geeft dataprofessionals de ruimte en tools die nodig zijn om te innoveren en om de belangrijkste maatschappelijke uitdagingen aan te pakken."

Grote AI-projecten op schaal

Ondersteund door Graphcore's Intelligence Processing Unit (IPU), een processor speciaal ontworpen om AI-workloads te beheren, biedt de AI-as-a-service-oplossing organisaties van elke omvang de mogelijkheid om grote AI-projecten op schaal in de cloud uit te voeren. Daarnaast kan de oplossing bedrijven ondersteunen uit allerlei branches en industrieën, waaronder finance, gezondheidszorg, productie en de wetenschap, en wordt de ROI in elke fase van hun AI-adoptietraject gemaximaliseerd, aldus de drie samenwerkingspartners.

“Door samen te werken met partijen als G-Core Labs en Graphcore kunnen opnieuw de digitale snelweg in Nederland verrijken”, stelt Enrico de Boer (foto), Director Sales & Marketing bij Interxion. “Dat is belangrijk, want hierdoor blijft Nederland de zogenaamde Digital Gateway to Europe. Het delen van data is hierbij al een belangrijk uitgangspunt, maar grootschalige AI-projecten als deze leveren al helemaal een unieke bijdrage.”

"Door samen te werken met partners als G-Core Labs en Digital Realty kunnen we AI-computers leveren die toegankelijk, zeer flexibel en kosteneffectief zijn", zegt Nigel Toon, mede-oprichter en CEO van Graphcore. "Met een sterk cloud compute-aanbod in Europa voldoen we bovendien aan de behoeften op het gebied van databescherming van ons snelgroeiende Europese klantenbestand."

Tweede cluster in Amsterdam

Eerder deze maand heeft G-Core Labs de eerste servercluster van een op IPU's gebaseerde AI-cloud gelanceerd in Luxemburg, waar het hoofdkantoor van het bedrijf staat. Samen met Digital Realty en Graphcore wordt binnenkort een tweede cluster in Amsterdam gelanceerd. "Hiermee bouwen we aan het plan om onze AI-infrastructuur in Europa en daarbuiten steeds verder uit te breiden", stelt Andre Reitenbach, CEO, G-Core Labs. "We hebben alles wat we nodig hebben om dit te realiseren: een krachtige cloud, een wereldwijd verspreid netwerk, en eersteklas partners."

De oplossing voor AI-infrastructuur-as-a-service is gebouwd op Digital Realty's Data Hub en komt de komende weken op het platform voor klanten beschikbaar. De dienst moet gebruikers in staat stellen om snel en veilig AI-modellen naast belangrijke datasets in te zetten en daarbij uitdagingen aan te pakken die samengaan met AI-implementatie op schaal.

Lees ook dit bericht over de samenwerking tussen G-Core Labs en Graphcore voor een cloud AI Infrastructure as a service.

SentinelOne bannercampagne BW 04-09-2023 tm 31-01-2024 SentinelOne BW 04-09-2023 tm 16-10-2023
Jamf BN Ebook 14-09-2023 tm 28-09-2023

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!