Witold Kepinski - 25 juni 2022

Zendesk voor dikke tien miljard dollar overgenomen door investeerders

Zendesk voor dikke tien miljard dollar overgenomen door investeerders image

Zendesk, specialist in customer experience (cx), heeft aangekondigd dat het een definitieve overeenkomst is aangegaan om te worden overgenomen door een investeerdersgroep onder leiding van wereldwijde investeringsmaatschappijen Permira en Hellman & Friedman LLC (“H&F ”) in een contante transactie die Zendesk waardeert op ongeveer 10,2 miljard dollar. Dat is lager dan de 17 miljard dollar die de investeerders eerder dit jaar boden.

Volgens de voorwaarden van deze overeenkomst ontvangen de aandeelhouders van Zendesk $ 77,50 per aandeel. Het bod vertegenwoordigt een premie van ongeveer 34% ten opzichte van de slotkoers van Zendesk op 23 juni 2022, de laatste volledige handelsdag voorafgaand aan deze aankondiging.

De transactie, die unaniem is goedgekeurd door de raad van bestuur van Zendesk, zal naar verwachting in het vierde kwartaal van dit jaar worden afgerond en is onderworpen aan de gebruikelijke voorwaarden, waaronder goedkeuring door de aandeelhouders van Zendesk. Hellman & Friedman en Permira hebben financieringsverplichtingen met vreemd vermogen en eigen vermogen afgesloten met het oog op de financiering van de transactie. Na afronding van de transactie zal Zendesk opereren als een particulier bedrijf.

"Dit is het begin van een nieuw hoofdstuk voor Zendesk met partners die zijn afgestemd op de kracht van onze flexibele producten en getalenteerde team, en die zich inzetten om de middelen en expertise te leveren om ons groeitraject voort te zetten", aldus Mikkel Svane, oprichter, voorzitter en CEO, Zendesk. “Met de steun van Hellman & Friedman en Permira zullen we doorgaan met het uitvoeren van onze langetermijnstrategie met onze klanten als onze topprioriteit, waarbij we ten volle profiteren van de kans die we zien om bedrijven te helpen bij het navigeren door de steeds veranderende verwachtingen en eisen van hun klanten.”

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!