Witold Kepinski - 29 juli 2022

Icecat groeit maar kosten oorlog Oekraïne drukken winstgroei.

Icecat groeit maar kosten oorlog Oekraïne drukken winstgroei. image

De omzet van Icecat is in de eerste zes maanden van 2022 met 19% gestegen tot 6,4 miljoen euro ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De groeitrend versnelt. Ook de brutowinst steeg over dezelfde periode met 19%.

Icecat meldt: "Door eenmalige extra uitgaven, voornamelijk gerelateerd aan het UAid-fonds om de families te helpen van onze Oekraïense collega's uit oorlogsgebieden, stegen de bedrijfskosten meer dan de inkomsten, namelijk met 25%, wat niettemin leidde tot een stabiele EBT van 1,5 miljoen euro. Deze inkomsten dragen bij aan de toch al zeer solide kaspositie."

Icecat meldt verder: "We handhaafden het groeitempo van het bedrijf, ook na de pandemie, en we streven ernaar het groeitempo ook in de rest van 2022 vast te houden of verder te verbeteren. In 2022 zijn hoge inflatie en een e-commercecorrectie na snelle groei tijdens de COVID-19-jaren manifest geworden. Bovendien kan een algemene recessie realiteit worden in de belangrijkste westerse markten. Desalniettemin lijken de vooruitzichten voor onze productinformatiediensten solide te blijven. In de eerste helft van 2022 hebben we geïnvesteerd in Virtuagym, een SaaS in de fitnessbranche. We evalueren voortdurend andere investerings- of desinvesteringsmogelijkheden."

Niet-financiële KPI's

De COVID-19-lockdowns gingen gepaard met een versnelde acceptatie van e-commerce, wat na-ijlt in onze online footprint: het aantal downloads van productdatasheets (PDS) tijdens H1-2022 steeg met 48% tot 8,6 miljard in vergelijking met dezelfde periode een jaar eerder. De datasheetproductie van Icecat steeg met 24% tot 1,3 miljoen nieuwe productdatasheets, en de database bevat nu meer dan 11 miljoen PDS'en, elk beschikbaar in ongeveer 60 talen. Dit alles impliceert dat de relevantie van Icecat is toegenomen, zo meldt het bedrijf.

Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29 SentinelOne BW 04-09-2023 tm 16-10-2023
Schneider Electric BN start week 27 tm week 29

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!