Wouter Hoeffnagel - 21 september 2022

Acht vrouwelijke techtalenten beloond met Women in Tech Award

Acht vrouwelijke techtalenten beloond met Women in Tech Award image

Acht vrouwelijke techexperts en -talenten zijn tijdens een prijsuitreiking in de RAI Amsterdam beloond met een Women in Tech European Award. Ze zijn gekozen als winnaar in verschillende technische categorieën uit vijf finalisten per categorie. Onder de winnaars zijn twee Nederlandse vrouwen; Raisa Ghazi, spreker en expert op het gebied van inclusieve technologie (Best Ally Award) en seriële tech-ondernemer Janneke Niessen (Lifetime Achievement Award).

Het is de eerste keer dat de Women in Tech Europe Awards in Nederland werden gehouden. De ceremonie is gepresenteerd door Lieke Lamb, Trendwatcher, technologie-expert en lid van de Raad van Advies van Women in Tech in Nederland. De winnaar van elke categorie wordt finalist van de Global Awards die op 13 oktober 2022 in Dubai plaatsvinden.

De winnaars in de verschillende categorieën zijn:

  • Aspiring Teen Award: Violeta Kabadzhova
  • ID&E Disruptors Award by AWS: Cecilia MoSze Tham
  • Best Ally Award: Raisa Ghazi and Myriam Taylor
  • Most impactful Initiative Award: STEM Passport
  • Woman in Web Award: Yingzi Yuan
  • Start-Up Award: Judit Camargo
  • Global Leadership Award: Alina Matyukhina
  • Lifetime Achievement Award: Janneke Niessen

Genderkloof overbruggen

“De Women in Tech Global-beweging organiseert de Women in Tech Awards omdat de organisatie er sterk van overtuigd is dat het tijd is om de genderkloof in de technologie-industrie te overbruggen door de opmerkelijke vrouwen van over de hele wereld te vieren die de sector zoals wij die kennen innoveren, inspireren en transformeren!”, zegt Ayumi Moore Aoki, oprichter en CEO van de Women in Tech Global Movement.

De prijsuitreiking vond plaats tijdens de TechEx Europe Expo, waar geavanceerde technologische innovatie in ondernemingen werd getoond. Het evenement omvatte meer dan 200 sprekers en meer dan 200 exposanten, onder andere op het gebied van AI, Big Data, Blockchain, Cyber Security, 5G, IoT en Edge Computing.

Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Arctic Wolf BN Gated Content

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!