Floris Hulshoff Pol - 30 september 2022

UCaaS, CCaaS en CPaaS aanbieders groeien lekker door

UCaaS, CCaaS en CPaaS aanbieders groeien lekker door image

Uit nieuwe Q2-gegevens van Synergy Research Group blijkt dat de uitgaven voor samenwerking op locatie en in de cloud vanaf 2021 met 8% zijn gestegen en nu bijna 15 miljard dollar per kwartaal naderen.

Het on-premises deel van de markt blijft gestaag afnemen en vertegenwoordigt nu slechts 20% van het totaal, een daling van 30% twee jaar geleden. Terwijl de uitgaven aan gehoste en cloudservices blijven groeien, is het een kleine groep snelgroeiende services die nu de markt aanstuurt. Deze snelgroeiende diensten omvatten UCaaS, CCaaS en CPaaS, die gezamenlijk met 17% groeiden ten opzichte van vorig jaar en nu goed zijn voor meer dan 7 miljard dollar aan driemaandelijkse uitgaven.

Op basis van de wereldwijde omzet in het tweede kwartaal is Microsoft de algehele leider op het gebied van totale samenwerking en blijft het een stabiel marktaandeel behouden dankzij een breed portfolio van samenwerkingsproducten en -diensten. Cisco is de algehele nummer twee van de gerangschikte leverancier, maar ziet zijn marktaandeel onder druk staan van Microsoft en bedrijven die worden aangedreven door de Covid-pandemie. De grootste uitdager is Zoom, dat nu de nummer drie is van de gerangschikte leverancier, aangedreven door buitengewone groeipercentages in de afgelopen vier jaar. Twilio is de vierde grootste leverancier en heeft nu een groeipercentage dat ver boven de andere drie ligt, aangezien het de snel opkomende CPaaS-markt domineert. De CPaaS-opbrengst van Twilio heeft nu $ 2,5 miljard per jaar bereikt. Andere grote leveranciers met bijzonder hoge groeipercentages zijn RingCentral, NICE, Five9 en Sinch.

"De gevolgen van de pandemie hebben een enorme nieuwe marktkans geopend binnen samenwerking, vooral in videoconferentiediensten en -apparaten, en hebben snel geleid tot veranderingen die anders een decennium zouden hebben gekost", aldus Jeremy Duke, oprichter en hoofdanalist van Synergy Research Group. samenwerkingsmarkt blijft snel evolueren, naarmate nieuwe technologieën en diensten opkomen die zowel de beheermogelijkheden als de productiviteit van in-office, externe en hybride werknemers verhogen.”

Vertiv BW week 6 liggend oranje/vierkant blauw 04-12-2023 tm 11-12-2023 Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29
Vertiv BW week 6 liggend oranje/vierkant blauw 04-12-2023 tm 11-12-2023

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!