Wouter Hoeffnagel - 25 november 2022

Ocuco kiest VMware Cloud Director als cloud service delivery-platform

Ocuco kiest VMware Cloud Director als cloud service delivery-platform image

Softwarespecialist voor de opticienbranche Ocuco selecteert VMware Cloud Director als zijn nieuwe cloud service delivery-platform. Dankzij deze oplossing van VMware kan Ocuco cloudomgevingen optimaal inrichten en zijn software via de cloud aanbieden aan opticiens. Met de schaalbare, snelle en efficiënte oplossing zijn gegevens van klanten altijd en overal beschikbaar en veilig.

Ocuco maakt winkelautomatiseringsoplossingen voor opticiens en biedt een compleet pakket inclusief koppelingen met apparatuur voor oogmetingen en met boekhoudprogramma’s, evenals software voor bestellingen, betalingen, inkoop en levering.

Software in de cloud

VMware Cloud Director biedt verschillende voordelen voor de IT-medewerkers van Ocuco. Dankzij de software kunnen ze aangeven welke filialen een update moeten krijgen. De omgeving is schaalbaar, waardoor klanten eenvoudig toegevoegd kunnen worden. Daarnaast biedt het snelheid. Als een klant met spoed zijn gegevens in de cloud wil onderbrengen, dan kan Ocuco dit binnen 24 uur verzorgen. Ook kan Ocuco op afstand live met een opticien meekijken en eventuele problemen snel oplossen, wat tijdswinst en efficiëntie oplevert. IT-medewerkers worden ontzorgd en hoeven minder tijd te besteden aan beheerwerk omdat bepaalde taken automatisch worden geregeld door Interconnect. Denk daarbij aan updates van servers.

Verbeterde customer experience

De data van opticiens staat in de cloud, zodat klantgegevens op elke locatie beschikbaar zijn. Door in de cloud te werken zijn gegevens volgens VMware bovendien beter beveiligd dan wanneer ze op lokale servers staan. Klanten van opticiens worden sneller geholpen, hun gegevens zijn altijd up to date en krijgen een betere customer experience.

Hans Zoon, Managing Director Benelux bij Ocuco: “Dankzij de inzet van VMware-technologie en de excellente service van onze IT-partner Interconnect hoeven klanten niet meer fysiek of telefonisch in de rij te wachten, maar kunnen vanuit huis online een afspraak maken. Dit is een van de voordelen van het werken in de cloud. Dankzij VMware Cloud Director kunnen wij een betere service bieden aan opticiens en neemt de klanttevredenheid toe. Uiteindelijk verbetert hierdoor ook de service voor en klanttevredenheid van de eindklant."

Meer informatie is hier beschikbaar.

Vertiv BW week 6 liggend oranje/vierkant blauw 04-12-2023 tm 11-12-2023 SentinelOne bannercampagne BW 04-09-2023 tm 31-01-2024
Vertiv BW week 6 liggend oranje/vierkant blauw 04-12-2023 tm 11-12-2023

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!