Wouter Hoeffnagel - 28 november 2022

Twitter moet ontslag van Ierse werknemer terugdraaien van rechter

Twitter moet ontslag van Ierse werknemer terugdraaien van rechter image

Twitter moet het ontslag van Sinead McSweeney, voormalig global vice-president voor publiek beleid bij Twitter, terugdraaien. Dit oordeelt een Ierse rechter. McSweeney was vanuit Ierland werkzaam voor Twitter.

McSweeney is een van de personen die niet akkoord is gegaan met een ultimatum dat eerder is gesteld door de nieuwe Twitter-topman Elon Musk, meldt The Irish Times. Musk stelde werknemers op 16 november een keuze: akkoord gaan met het draaien van lange uren met een hoge intensiteit of vertrekken bij het social media-platform. Honderden medewerkers zouden hiermee niet akkoord zijn gegaan en bij Twitter zijn vertrokken.

McSweeney ontkent baan te hebben opgezegd

De Ierse global vice-president voor publiek beleid zou dus een van deze personen zijn geweest. McSweeney stelt nadat zij niet reageerde op de e-mail van Musk die naar alle Twitter-medewerkers werd verstuurd, door Twitter behandeld te worden alsof zij niet meer voor het bedrijf werkt. McSweeney stelt dat Twitter haar informeerde dat zij een vertrekpakket had geaccepteerd, maar zegt haar baan bij het social media-platform niet te hebben opgezegd. Ook zou zijn geen toegang meer hebben tot het kantoor van Twitter in Dublin en de interne IT-systemen van het bedrijf, inclusief haar werkmail.

McSweeney stelt echter dat de ontslagvergoeding die zij krijgt niet overeenkomt met haar contract. Een Ierse rechter stelt haar in het gelijk en draagt Twitter op de toegang van McSweeney tot haar werkaccounts te herstellen. Voor zover bekend heeft Twitter hieraan nog geen gehoor gegeven. Ook bepaalt de rechter dat Twitter McSweeney niet de voorwaarden mag opleggen die in de e-mail van Musk met haar zijn gedeeld. Ook mag Twitter niet communiceren met derde partijen of informatie publiceren die stelt dat het contact van McSweeney is opgezegd of is gewijzigd ten opzichte van 15 november.

Vertiv BW week 6 liggend oranje/vierkant blauw 04-12-2023 tm 11-12-2023 IGEL - Cloud Expo BN BW start 27-11/7-12
Vertiv BW week 6 liggend oranje/vierkant blauw 04-12-2023 tm 11-12-2023

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!