Witold Kepinski - 13 december 2022

Stakeholders in Zuid-Holland gaan samen de strijd aan met IT personeelstekort

Stakeholders in Zuid-Holland gaan samen de strijd aan met IT personeelstekort image

Het aantal openstaande vacatures in de IT in de provincie Zuid-Holland is groot. De maatschappij digitaliseert in een enorm tempo, waarbij er een enorme vraag is naar personeel met IT-vaardigheden. WE-IT is een krachtige samenwerking tussen bedrijven, onderwijsinstellingen en overheden met als doel om via om- en bijscholing 3.000 mensen op te leiden in de richting van IT en digitalisering. Daarom sloten onlangs een aantal nieuwe partners zich aan bij de alliantie: Main Capital, Doc-Direkt, PostNL, Albeda en scholingstrajecten Bee-Ideas, Equals en Bit Academy.

Met het ondertekenen van een grote cheque op de Dutch Innovation Factory in Zoetermeer bevestigden de 16 scholingstrajecten en 22 partners hun samenwerking en gaat de volgende fase van de samenwerking van start: WE-IT 2.0.

Arend Hardorff, lid van het College van Bestuur van De Haagse Hogeschool (penvoerder van WE-IT): “Het tekort aan IT’ers is niet alleen een arbeidsmarktvraagstuk, maar ook een complex maatschappelijk probleem. Een vraagstuk dat past bij onze maatschappelijke rol als opleider en kennisinstituut, waar De Haagse impact wil hebben in co-creatie met onze partners uit het werkveld. De ontwikkelingen op het gebied van digitalisering gaan razendsnel. Alleen samen kunnen we ervoor zorgen dat onze afgestudeerden en de mensen voor wie de WE-IT scholingstrajecten de brug vormen voor de overstap naar een baan in een andere sector- steeds opnieuw beschikken over de juiste kennis en vaardigheden om direct aan het werk te gaan én te blijven.”

Saskia Bruines, wethouder Financiën, Cultuur en Economie in Den Haag: “De ontwikkelingen binnen IT en digitalisering gaan snel. Dat betekent dat we nu, maar ook zeker voor de toekomst op zoek zijn voldoende technisch geschoold personeel. Samen met bedrijven, overheden en kennisinstellingen zet Den Haag zich hier voor in. WE-IT 2.0 is een mooie concrete vervolgstap voor de regio waar de vraag naar ICT-ers ontzettend groot is.”

Willy de Zoete, gedeputeerde Human Capital namens de provincie Zuid-Holland: “De transitie van digitalisering is een grote uitdaging. Met WE-IT bundelen we de regionale krachten voor het opleiden van 3.000 IT-professionals. Het is essentieel dat werkgevers juist nú de stap zetten naar het om- en bijscholen van werknemers. Dit draagt uiteindelijk bij aan een sterkere Zuid-Hollandse economie. Daarom ondersteunt provincie Zuid-Holland, na het eerste deelakkoord in 2020, met enthousiasme ook het WE-IT 2.0 akkoord.”

SLTN Vierkant Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29
Netgear banner liggend start week 14

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!